lauantai 18. elokuuta 2012

Whoopies


Whoopies on vilahdellut monissa blogeissa ja ollut pitkään kokeilulistalla. Tämä ohje on Suklaamarengin blogista ja itse yllätyin, kuinka hyviä nämä herkut olivatkaan! Pehmeiden kakkusten välissä ihanaa vanilja-valkosuklaatäytettä...nam! Maistui myös perheelle, ystäville ja työkavereille. Pakko tehdä joskus uudestaan ja testata seuraavaksi suklaista versiota! Tässä ohje ihan pienin muutoksin.

Taikina:
100g huoneenlämpöistä voita
1½dl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1prk ranskankermaa/smetanaa

Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon ranskankerma. Pursota tai lusikoi pellille coctailpyörykän kokoisia nokareita ja taputtele niitä hieman matalammiksi. Paista 175 asteessa n.10min. Anna jäähtyä ja valmista täyte.

Väliin:
100g valkosuklaata
1dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vanilja-aromia

Vaahdota ainekset sähkövatkaimella. Lusikoi/pursota täyte kakkusten väliin, koristele reunat nomparelleilla. Säilytä kylmässä, anna tekeytyä jääkaapissa. Siivilöi ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria.

2 kommenttia:

  1. Olen monta kertaa törmännyt blogeissa näihin Whoopies-kekseihin ja viimein olisi tarkoitus kokeilla itsekin. Sulatitko valkosuklaan täytteeseen vai rouhitko sen hienoksi?

    VastaaPoista
  2. Muistaakseni sulatin suklaan. Nää on tosi hyviä kyllä, pitäisi joskus tehdä uudestaan! :)

    VastaaPoista