lauantai 18. elokuuta 2012

Taivaallinen mokka-suklaajuustokakku


Tästä juustokakusta tuli meidän perheen ehdoton suosikki, jota on ehdottomasti tehtävä toisenkin kerran. Tällä herkuteltiin ystävien kanssa juhannuksena. Yhdistin Valion amerikkalaisen suklaajuustokakun ohjeen Kinuskikissan peilikirkkaaseen suklaakuorrutteeseen pienin muutoksin ja yhdistelmä oli täydellinen! Kakussa on häivähdys kahvin makua ja kuorrute maistuu aivan suklaavanukkaalle. Aivan mielettömän hyvää!

Pohja:
175g suklaakeksejä
50g sulatettua voita

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka (26cm) leivinpaperilla ja levitä keksiseos pohjalle.

Täyte:
7 liivatetta
½dl vahvaa kahvia
200g tummaa suklaata
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3dl kermaa

Sulata suklaa varoen mikrossa pienissä erissä tai vesihauteessa. Laita liivatteet runsaaseen veteen 10minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita sokereiden ja jäähtyneen suklaan kanssa. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan kahviin. Jäähdytä liivateseosta hieman ja sekoita täytteen sekaan huolellisesti. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto. Levitä täyte keksipohjan päälle. Anna kakun hyytyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia.

Suklaakuorrute:
3 liivatelehteä
½dl tummaa kaakaojauhetta
½dl O'boy kaakaojauhetta
¾-1dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3 dl kevyt- tai rasvatonta maitoa
 Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Mittaa kaakaojauhe, sokeri ja maito kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi. Ota liedeltä, kun seos on tasainen.Purista liivatelehdistä ylimääräinen vesi ja sekoita suklaakastikkeeseen. Jäähdytä seos kylmässä vesihauteessa haaleaksi. Kaada sitten vuokaan täytteen päälle. Hyydytä jääkaapissa 2-3 tuntia. Irrota vuoan reunus ja siirrä kakku tarjoilualustalle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti