lauantai 6. lokakuuta 2012

Kinuskinen juustokakku


Tämä kakku oli viime viikolla tarjolla 8-vuotiaamme synttärikahveilla. Sopii makean ja kinuskin ystäville! ;) Kakun pinnalle sopisi hyvin tuoreet, raikkaat marjat, joita en itse ollut tajunnut ostaa etukäteen.

Pohja:
1pkt Dominoita (Toffee)
n.30g sulatettua voita

Murskaa keksit ja sekoita ne sulatetun voin kanssa tasaiseksi massaksi. Levitä keksi-voi seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjavuoan pohjalle.

Täyte:
6 liivatelehteä
2-3rkl kiehuvaa vettä
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1prk Valion Vanilla kinuskikastiketta
50g tummaa suklaata
n.½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1prk Flora Vispiä

Pinnalle:
Sulatettua maitosuklaata n.20-30g
Omar-karkkeja
Maitosuklaata paloina
tai
tuoreita marjoja

Vatkaa kinuskia monitoimikoneessa, kunnes se on kuohkeaa. Vatkaa joukkoon tuorejuusto, kunnes seos on tasaista. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen n.10 minuutiksi. Sulata suklaa varoen mikrossa 30 sekunnin erissä. Suklaan jäähtyessä vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sekoita kinuski-tuorejuustoseokseen sokerit ja sulatettu suklaa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota ne muutamaan ruokalusikalliseen kiehuvaa vettä. Sekoita liivateseos ohuena nauhana koko ajan hyvin sekoittaen tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon vatkattu Flora Vispi. Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna sen jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia tai mieluiten yön yli. Pyöräytä terävällä veitsellä vuoan ympäri ennen reunuksen irroittamista. Koristele kakku Omareilla ja maistosuklaalla tai tuoreilla marjoilla. Sulata 20-30g suklaata mikrossa Minigrip-pussissa 30 sekunnin erissä välillä käännellen. Leikkaa pussin kulmaan pieni kolo ja purstota kakun pinnalle suklaata koristeeksi.

1 kommentti:

  1. Jälleen vierailulla blogissasi :) Hyvää oli tämäkin, kiitos reseptistä.

    VastaaPoista