lauantai 6. lokakuuta 2012

Helpot ja mehevät pikapullat (myös gluteeniton versio)


Nyt kun olen vatsakipujen takia joutunut välttelemään viljatuotteita jonkin aikaa, on pullan himo kasvanut äärettömiin mittasuhteisiin! :D Tänään on launtai ja herkkupäivä ja päätin testata pikapullia gluteenittomista jauhoista. Lopputulos oli mahtava; kuohkeita ja pehmeitä pullia, parempia kuin vehnäjauhoista tehdyt! :) Korvapuusteja on tehnyt mieli ja niiden asiaa sai ajaa nämä kanelilla ja fariinisokerilla maustetut pullat. Muut pullat kuorrutin vaniljakreemillä ja mustikoilla ja molemmista tuli niin hyviä, että söin saman tien kolme! ;) Näitä pikapullia kyllä suosittelen ja etenkin gluteenittomana versiona!Ohjeella tulee n.15 pullaa muffinssivuokiin valmistettuina.

Taikina:
2½dl kermaa
2 munaa
(1-2tl psylliumia gluteenittomaan versioon)
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
½tl suolaa
2tl leivinjauhetta
1tl kardemummaa
5dl vehnäjauhoja (5dl gluteenitonta jauhoseosta)
1dl juoksevaa Oivariinia

Sekoita keskenään kerma ja munat. (Jos teet gluteenittoman version, sekoita tässä vaiheessa joukkoon psyllium) Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ne hyvin kerma-munaseokseen. Sekoita lopuksi joukkoon Oivariini. Täytä muffinssivuoista 2/3 taikinalla. Valmista täytteet. Jos teet vain toista täytettä, tee sitä kaksinkertainen määrä.

Kanelitäyte:
17g voita
50g fariinisokeria
1tl vaniljasokeria
½tl kanelia

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä pullien päälle lusikalla.

Vaniljakreemitäyte:
1½-2dl maitoa
1dl vaniljakreemijauhetta
Mustikoita tai muita marjoja

Sekoita ainekset keskenään, kunnes kreemi alkaa paksuuntua. Anna vaniljakreemin tekeytyä hetki, kunnes se on tarpeeksi jämäkkää pullien päälle levitettäväksi. Levitä kreemiä pullien päälle ja asettele pinnalle marjoja.

Paista pullia 200 asteessa 12-15 minuuttia. Huom! Gluteenittomista jauhoista valmistetut pullat jäävät hyvin vaaleiksi, joten testee kypsyyttä tikulla ajoissa, etteivät pullat paistu liikaa. Pullat ovat kypsiä, kun tikkuun ei enää tartu taikinaa. Pullat ovat parhaita heti samana päivänä, joten ne kannattaa pakastaa, jos niitä ei syödä kerralla!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti