sunnuntai 23. syyskuuta 2012

Fazerina juustokakku


Tätä herkkua päästään syömään tänään myöhemmin, kun saamme vieraita. Maistelin kakkua sen tekovaiheessa -todella hyvää! Olen vasta viime aikoina alkanut pitämään appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä ja Fazerina-suklaa ei ole aiemmin kuulunut suosikkeihini. Nyt pidän siitä kuitenkin paljon. Kakun tein ilman valmista reseptiä ja mielestäni onnistui oikein hyvin.

Pohja:
175g suklaakeksejä
n.40-50g voita sulatettuna

Täyte:
1prk appelsiinituorejuustoa
200g Fazerina-suklaata
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1prk Flora Vispiä
4 liivatelehteä
2rkl kiehuvaa vettä tai appelsiinimehua

Päälle:
Sulatettua tummaa suklaata
1 levy Fazerinaa

Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita sokerit tuorejuustoon ja vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sulata Fazerina varoen mikrossa pienissä erissä kuumentaen (tai vesihauteessa) ja välillä sekoitellen. Anna suklaan hieman jäähtyä ja sekoita se tuorejuuston kanssa sileäksi seokseksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne hyvin kiehuvaan vesi/appelsiinimehutilkkaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten ohuena norona hyvin sekoittaen suklaa-tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon vatkattu Flora Vispi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele kakku sulatetulla tummalla suklaalla ja Fazerinalla.


13 kommenttia:

  1. Fazerina on yks lempparisuklaani ja siitä tehty kakku on varmasti superhyvää! :-)

    VastaaPoista
  2. Oletko käyttänyt tässä valion vai pirkan tuorejuustoa? Onko kokemusta kumpi olisi parempi?:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen käyttänyt Valion tuorejuustoa, Pirkasta ei kokemusta! :)

      Poista
  3. Hei, mitä suklaakeksejä tässä käytit? :)

    VastaaPoista
  4. Taisin suklaakeksien puutteessa käyttää kaurakeksejä ja lisäsin joukkoon kaakaojauhetta. Mutta esim. Safari cookies on ollut aiemmin käytössä. Tai miksei myös Dominot! :)

    VastaaPoista
  5. Nam, kiitos ohjeesta! Tämä oli ihan mielettömän hyvää!! :)

    VastaaPoista
  6. Kiva, että maistui! On myös yksi mun lemppareista! :)

    VastaaPoista
  7. Jos laittaa dominoja, nin sitooko se tarpeeksi, vai onko voi vielä tarpeen?

    VastaaPoista
  8. Voi olla, että kannattaa vähän lisätä voita, ettei jää liian murumaiseksi.

    VastaaPoista
  9. Kiitos ohjeesta!! Tein itse digetivestä pohjan. Hyvää oli kakku, mut ei pysty paljoa syömään kuten ei tosimakeaa nyt yleensäkkään :D

    VastaaPoista
  10. Voikohan tämän kakun päälle laittaa jonkinlaisen "kuoren" marsipaanista?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Enpä oikein osaa sanoa, en ehkä laittaisi. Mieluummin tekisin koristelut kermalla tai sitten suklaaganache tms. :)

      Poista