Tätä herkkua päästään syömään tänään myöhemmin, kun saamme vieraita. Maistelin kakkua sen tekovaiheessa -todella hyvää! Olen vasta viime aikoina alkanut pitämään appelsiinin ja suklaan yhdistelmästä ja Fazerina-suklaa ei ole aiemmin kuulunut suosikkeihini. Nyt pidän siitä kuitenkin paljon. Kakun tein ilman valmista reseptiä ja mielestäni onnistui oikein hyvin.
Pohja:
175g suklaakeksejä
n.40-50g voita sulatettuna
Täyte:
1prk appelsiinituorejuustoa
200g Fazerina-suklaata
½dl sokeria
2tl vaniljasokeria
1prk Flora Vispiä
4 liivatelehteä
2rkl kiehuvaa vettä tai appelsiinimehua
Päälle:
Sulatettua tummaa suklaata
1 levy Fazerinaa
Vuoraa 20cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Murskaa keksit pieneksi muruksi ja sekoita sulatettuun voihin. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle. Valmista täyte. Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita sokerit tuorejuustoon ja vatkaa Flora Vispi vaahdoksi. Sulata Fazerina varoen mikrossa pienissä erissä kuumentaen (tai vesihauteessa) ja välillä sekoitellen. Anna suklaan hieman jäähtyä ja sekoita se tuorejuuston kanssa sileäksi seokseksi. Purista liivatelehdistä vesi pois ja liuota ne hyvin kiehuvaan vesi/appelsiinimehutilkkaan. Anna liivateseoksen jäähtyä hetki ja kaada se sitten ohuena norona hyvin sekoittaen suklaa-tuorejuustoseokseen. Kääntele lopuksi joukkoon vatkattu Flora Vispi. Levitä täyte keksipohjan päälle ja anna jähmettyä jääkaapissa vähintään neljä tuntia. Koristele kakku sulatetulla tummalla suklaalla ja Fazerinalla.
Fazerina on yks lempparisuklaani ja siitä tehty kakku on varmasti superhyvää! :-)
VastaaPoistaOletko käyttänyt tässä valion vai pirkan tuorejuustoa? Onko kokemusta kumpi olisi parempi?:)
VastaaPoistaOlen käyttänyt Valion tuorejuustoa, Pirkasta ei kokemusta! :)
PoistaHei, mitä suklaakeksejä tässä käytit? :)
VastaaPoistaTaisin suklaakeksien puutteessa käyttää kaurakeksejä ja lisäsin joukkoon kaakaojauhetta. Mutta esim. Safari cookies on ollut aiemmin käytössä. Tai miksei myös Dominot! :)
VastaaPoistaNam, kiitos ohjeesta! Tämä oli ihan mielettömän hyvää!! :)
VastaaPoistaKiva, että maistui! On myös yksi mun lemppareista! :)
VastaaPoistaJos laittaa dominoja, nin sitooko se tarpeeksi, vai onko voi vielä tarpeen?
VastaaPoistaVoi olla, että kannattaa vähän lisätä voita, ettei jää liian murumaiseksi.
VastaaPoistaKiitos ohjeesta!! Tein itse digetivestä pohjan. Hyvää oli kakku, mut ei pysty paljoa syömään kuten ei tosimakeaa nyt yleensäkkään :D
VastaaPoistaAi, kyllä mulle maistuu! :D
VastaaPoistaVoikohan tämän kakun päälle laittaa jonkinlaisen "kuoren" marsipaanista?
VastaaPoistaEnpä oikein osaa sanoa, en ehkä laittaisi. Mieluummin tekisin koristelut kermalla tai sitten suklaaganache tms. :)
Poista