maanantai 17. syyskuuta 2012

Chocolate Cheesecake Muffins


Tänään oli tokaluokkalaisemme vanhempainilta Suur-Helsingin kristillisellä koululla. Koulu ja henkilökunta on aivan mahtavaa ja ajattelin leipoa pikaisesti töiden jälkeen sinne jotain hyvää. Kokeiluun pääsi Dr.Sugar blogista bongattu herkullinen ohje; suklaan ja juustokakun ihana yhdistelmä. Koristelin muffinssit vielä sulatetulla maitosuklaalla, mutta kiireessä unohdin ottaa niistä kuvan, joten tässä muffinssi ilman kuorrutetta. Oikein hyvää näinkin ja muffinssit eivät kauaa viipyneet tarjoiluastiassa! :) Tuli vielä mieleen, että muffinsseihin saisi kivaa lisämakua, jos maustamattoman tuorejuuston sijaan käyttäisi seuraavalla kerralla esim. appelsiini- tai sitruunatuorejuustoa. Miehen mielestä muffinssit olivat niin hyviä, että pyysi mua leipomaan niitä lisää! ;)

Taikina:
4,2 dl vehnäjauhoja
1,8dl sokeria
4rkl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
90g tummaa suklaata (laitoin 100g maitosuklaata)
220g jugurttia (laitoin 290g vaniljajugurttia)
65g sulatettua voita
1 muna 
1tl vaniljasokeria

Sulata voi ja anna jäähtyä. Sekoita kuivat aineet keskenään. Sekoita toisessa kulhossa muut aineet. Yhdistä kuivat aineet jugurtti-voi-munaseokseen. Lisää lopuksi pilkottu suklaa. Lisää hieman jugurttia/maitoa, jos taikina tuntuu liian kuivalta. Täytä isosta amerikanmuffinssivuoasta 2/3 taikinalla.

Tuorejuustoseos:
200g tuorejuustoa
1 muna
alle 1dl sokeria
½tl vaniljasokeria (laitoin 1tl vaniljasokeria+ripauksen vaniljajauhetta)

Notkista tuorejuusto, lisää muut ainekset, sekoita tasaiseksi. Lusikoi seosta suklaataikinan päälle ja tee veitsellä marmorikuvioita. Paista 200 asteessa 25-30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti