lauantai 29. syyskuuta 2012

Blueberry Crunch Coffee Cake


Tämä herkku ohje löytyi Mansikkamäki-blogista ja tulen tekemään tätä ehdottomasti uudestaan. Oli vaan niiiiin hyvää! Leivoimme illalla yhdessä tyttöjen ja yökylässä olevan luokkakaverin kanssa. Kakku maistui kaikille ja tänään kahvilla piipahtanut ystäväni pyysi heti reseptiä kakkua maistettuaan. Tämä olisi varmasti ihanaa myös muistakin marjoista. Kakku oli todella mehevää, crunch-kuorrutus herkullinen ja kakun kanssa sopi loistavasti Valion uusi Vanhanajan vaniljakastike. Tässä ohje muutamin pikku muokkauksin.

Taikina:
5dl jauhoja
2tl leivinjauhetta
100g voita
2 ja 3/4dl sokeria (vaihdoin osan sokerista ruokosokeriin)
1tl vaniljasokeria (oma lisäys)
1tl vanilja-aromia (oma lisäys)
1 muna
1½dl maitoa
5dl mustikoita
2rkl jauhoja

Kuorrutus:
1½dl sokeria
2tl vaniljasokeria (oma lisäys)
3/4dl jauhoja
4rkl voita
½tl kanelia

Vaahdota voi ja sokeri, lisää muna vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa. Sekoita vehnäjauhot mustikoihin ja kääntele ne varoen taikinan sekaan. Kaada taikina voideltaan ja jauhotettuun vuokaan (käytin itse aika suurta lasivuokaa, jossa oli korkea silikonireunus). Valmista kuorrutus nyppien kaikki aineet keskenään ja levitä se taikinan päälle. 

Paista kakkua 175 asteessa 45-55 minuuttia. Paistoin itse kakkua ensin uunin keskitasolla, mutta laskin kakun jossain vaiheessa alatasolle. Kannattaa testailla kakun kypsyyttä tikulla paistovaiheen lopussa. Itse pidin kakkua uunissa reilun tunnin ja se oli kypsyydeltään juuri sopiva.

Tässä vielä kuva kakusta ilman vaniljakastiketta! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti