perjantai 25. syyskuuta 2009

Omena-rahkasydän


Aivan uskomattoman herkullinen omenapiirakan ohje löytyi Mansikkamäki-blogista ja sitä olikin kokeiltava. Täyte on runsas ja ihanan pehmeä, tätä suosittelen!

Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
Vaahdota voi ja sokeri vatkaimella. Vatkaa muna hyvin joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat. Levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille

Täyte:
2 prk Vaniljarahkaa (valio) (myös tavallinen käy, mut tämä tuo ihanan vaniljaista makua)
1 prk kuohukermaa (mulla ei ollut, laitoin vispikermaa)
½ sitruunan mehu (sitruunan ystävät voi lisätä hitusen raastettua kuorta myös)
2 munaa
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
 
Sekoita kaikki hyvin keskenään ja kaada pohjan päälle

Päälle:
3 omenaa kuorittuna ja pilkottuna siivuiksi
sokeria ja kanelia
 
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 50 min. Jäähdytä ja irrota sitten vuoan reunukset. Tarjoile kylmänä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti