![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEj1_eEGYKTiUU78p1U_toqPet8Kls4p8N_PSHN7jm1fkkvwpvar5GWDJLNZxycg6S1OMxIgSz765K30EuOYWWkPV869sUxINAbqSgeAK2-r3cpsLIU9uOA_sBPtQEbU5qrM4ZpijpiAOQC_/s400/Omena-rahkasyd%C3%A4n.jpg)
Aivan uskomattoman herkullinen omenapiirakan ohje löytyi Mansikkamäki-blogista ja sitä olikin kokeiltava. Täyte on runsas ja ihanan pehmeä, tätä suosittelen!
Pohja:
Pohja:
100g voita
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 muna
2,5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
Vaahdota voi ja sokeri vatkaimella. Vatkaa muna hyvin joukkoon. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle, voitele reunat. Levitä taikina jauhotetuin sormin vuoan pohjalle ja reunoille
Täyte:
Täyte:
2 prk Vaniljarahkaa (valio) (myös tavallinen käy, mut tämä tuo ihanan vaniljaista makua)
1 prk kuohukermaa (mulla ei ollut, laitoin vispikermaa)
½ sitruunan mehu (sitruunan ystävät voi lisätä hitusen raastettua kuorta myös)
2 munaa
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
1 prk kuohukermaa (mulla ei ollut, laitoin vispikermaa)
½ sitruunan mehu (sitruunan ystävät voi lisätä hitusen raastettua kuorta myös)
2 munaa
1½ dl sokeria
1 rkl vaniljasokeria
2 rkl perunajauhoja
Sekoita kaikki hyvin keskenään ja kaada pohjan päälle
Päälle:
Päälle:
3 omenaa kuorittuna ja pilkottuna siivuiksi
sokeria ja kanelia
sokeria ja kanelia
Paista uunin keskitasolla 175 asteessa n. 50 min. Jäähdytä ja irrota sitten vuoan reunukset. Tarjoile kylmänä
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti