tiistai 31. toukokuuta 2011

Suklaamuffinssit


 Nämä muffinssit matkasivat myös kiitokseksi päiväkodin ihanille työntekijöille. Paistoin muffinssit Iloleipurin silikonivuoissa ja kuorrutin ne suklaaganachella Kinuskikissan ohjeen mukaisesti. Huom! Suklaaganachea riittää puolikaskin annos tästä ohjeesta!

Helpot suklaamuffinssit
3 dl jauhoja
½ dl kaakaojauhetta
 2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
2 tl leivinjauhetta
2 dl kermaa
2 munaa
1 dl juoksevaa margariinia
tummaa suklaata paloina

Sekoita kuivat aineet, lisää joukkoon kerma, munat ja margariini, lopuksi suklaa ja sekoita tasaiseksi. Paista 200 asteessa n.15 minuuttia ja anna muffinssien jäähtyä.

Suklaaganache
130g tummaa suklaata
1 dl kermaa
(nokare voita)
Sekoita suklaa varoen mikrossa välillä sekoittaen. Kuumenna kerma kattilassa reilusti kädenlämpöiseksi, älä kiehauta. Siirrä kattila pois levyltä ja sekoita sulanut suklaa joukkoon esim. vispilällä. Voit siirtää kattilan vielä hetkeksi liedelle miedolle lämmölle ja sekoita seosta, kunnes se on tasaista. Lisää pieni nokare voita lisäämään kiiltoa. Jäähdytä kuorutetta hetken aikaa välillä sekoitellen ja levitä muffinssien päälle (voi olla sotkuista hommaa! ) ;) Siirrä muffinssit jääkaappiin, jotta kuorrute jähmettyy. Koristele myöhemmin Flora Vispillä ja mansikoilla!

6 kommenttia:

  1. Aivan ihanan näköisiä! Näihin olisi ihana saada ohje :)

    VastaaPoista
  2. Yritän huomenna saada aikaiseksi! ;-)

    VastaaPoista
  3. Kiitos ohjeesta! Näitähän pitää ensi tilassa päästä kokeilemaan :)

    VastaaPoista
  4. Aivan ihanan näköisiä. Kokeilin tänään, mutten saanut yhtä herkullisen näköistä tuosta suklaakuorrutteesta kun sun kuvissa...mutta nämä herkut maistuivat paremmin kuin hyvin meidän koko sakille :) Kiitos ohjeesta!

    VastaaPoista
  5. Oletko tehnyt näitä tai muita muffinsseja gluteenittomista jauhoista? Muistelen että kakkupohjan teet?!
    Ostin sempperin jauhoseosta :)

    T: Mari A

    VastaaPoista