torstai 30. elokuuta 2012

Mustikka-vaniljakreemipiirakka


Tästä piirakasta tuli ehkä parasta mustikkapiirakkaa ikinä! Piirakka valmistui taas niistä aineksista, joita kaapista löytyi ja on ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. Tällä ohjeella tulee pellillinen ihanan mehevää mustikkapiirakkaa. Pohjan alkuperäinen ohje on Valion sivuilta, muttä itse tein siihen muutaman muokkauksen. Leivoimme illalla 5-vuotiaan tyttäreni kanssa ja piirakka matkasi läksiäisiksi työpaikalleni, jossa vietin toisiksi viimeistä työpäivää. Kuvan otin kiireessä, eikä herkku oikein pääse tässä oikeuksiinsa, mutta suosittelen kokeilemaan!

Pohja:
4dl maustamatonta jugurttia
4dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
1½dl  juoksevaa Oivariinia
6½dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa

Sekoita jugurtti, sokerit ja Oivariini. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja lisää hyvin sekoittaen jugurttiseokseen. Kaada taikina leivinpaperilla vuoratulle pellille.

Täyte:
1prk ranskankermaa
1prk kermaviiliä
1dl kermaa
3 munaa
3/4dl sokeria
1rkl vaniljasokeria
2dl vaniljakreemijauhetta

Sekoita ranskankerma, kermaviili ja kerma keskenään. Lisää munat ja sokerit. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljakreemijauhe. Sekoita täyte piirakkapohjan päälle. 

Päälle
6-8dl mustikoita tai muita marjoja + 1rkl perunajauhoja

Sekoita perunajauhot marjoihin. Ripottele marjat täytteen päälle. Paista uunin ala-tai keskitasolla n.25 minuuttia. Itse paistoin puolet ajasta alatasolla ja nostin sen jälkeen piirakan ylemmälle tasolla. Lopputulos oli oikein hyvä!

5 kommenttia: