perjantai 17. elokuuta 2012

Kolmen suklaan Pätkisjuustokakku


Tämän kakun tein kiitokseksi ekaluokkalaisemme ihanan koulun upealle henkilökunnalle. Kakku sai kovasti kehuja! :) Ohjeen alkuperänä on Valion amerikkalainen suklaa-juustokakku. Tein ohjeen kaksinkertaisena kahdessa eri kerroksessa ja lisäsin joukkoon useampaa suklaata ja muokkasin hieman ohjetta. Kakusta tulee iso ja riittää useammalle henkilölle. Tässä ohje, olkaa hyvä!

Pohja:
175g Minttudominoita
 50g sulatettua voita

Murskaa keksit hienoksi ja sekoita voisulan kanssa. Vuoraa irtopohjavuoka (26cm) leivinpaperilla ja levitä keksiseos pohjalle.

Pätkistäyte:
7 liivatetta
½dl vahvaa kahvia
200g Pätkiksiä
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3dl kermaa

Sulata Pätkikset varoen mikrossa pienissä erissä tai vesihauteessa. Laita liivatteet runsaaseen veteen 10minuutiksi. Vatkaa kerma vaahdoksi. Notkista tuorejuusto ja sekoita sokereiden ja jäähtyneen suklaan kanssa. Purista liivatteista vesi ja liuota ne kuumaan kahviin. Jäähdytä liivateseosta hieman ja sekoita täytteen sekaan huolellisesti. Kääntele lopuksi sekaan kermavaahto. Levitä täyte keksipohjan päälle. Laita vuoka jääkaappiin toisen suklaakerroksen valmistumisen ajaksi.

Valkosuklaa-tummasuklaatäyte:
7liivatetta
½dl vahvaa kahvia
100g tummaa suklaata
100g valkosuklaata
1prk maustamatonta tuorejuustoa
1 1/4dl sokeria
2tl vaniljasokeria
3dl kermaa

Valmista täyte edellisen ohjeen mukaan. Kaada Pätkistäytteen päälle ja nosta vuoka hyytymään jääkaappiin. Anna tekeytyä mielellään seuraavaan päivään. Koristele esim. kermavaahdolla ja tuoreilla marjoilla. Nam!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti