maanantai 20. kesäkuuta 2011

Mehevä raparperipiirakka

Superhyvä ohje Maku-lehden nettisivuilta, kannattaa testata! Tästä annoksesta tuli iso pellillinen, riittää monelle! :)

Muruseos:
250 g sulatettua voita
8 dl jauhoja
3 dl sokeria
2 tl leivinjauhetta
2 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria

Pohjataikina
2 dl piimää (laitoin kermaviiliä)
1 muna
Sulata voi, sekoita kuivat aineet keskenään. Lisää voisula ja nypi taikina murumaiseksi. Siirrä 1/4 osa taikinasta toiseen kulhoon. Lisää isompaan osaan muna ja piimä, sekoita tasaiseksi ja levitä pellille leivinpaperin päälle.

Täyte
10 dl raparperia pilkottuna
200 g kermaviiliä
250 g maitorahkaa
2 dl sokeria
2 munaa
3 tl vaniljasokeria
Ripottele raparperit pohjataikinan päälle. Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada raparperien päälle. Ripota lopuksi pinnalle muruseos. Paista 175 asteessa n.45 minuuttia (itse paistoin n.35min, riippuu paljon uunista, joten tarkkaile paiston aikana, ettei paistu liikaa!)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti