tiistai 31. toukokuuta 2011

Pavlova

Kesäinen ja helppo herkku marengin ystäville Maku-lehden ohjeella! Marengin voi paistaa jo etukäteen ja se täytetään juuri ennen tarjoilua. 

Pohja
4 valkuaista
2 2/3 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 tl valkoviinietikkaa
2/3 rkl maissitärkkelystä
Lämmitä uuni 100 asteeseen. Vatkaa valkuaiset ja sokeri jämäkäksi vaahdoksi lisäten sokeria pikku hiljaa vatkauksen aikana (kun vaahto on valmista, se pysyy kulhossa, vaikka käännät sen ylösalaisin). Lisää loput aineet ja vatkaa seosta vielä muutamia minuutteja, jotta se sitkeytyy uudelleen. Muotoile leivinpaperille marenkivaahdosta yksi suuri tai kaksi pienempää ympyrää. Kuivata marenkia uunissa 1 1/2–2 tuntia. Marengin tulee olla pinnalta kuiva, mutta sisältä pehmeä kuin vaahtokarkki.

Päälle
Kermavaahtoa ja erilaisia marjoja ja hedelmiä
Koristele pavlova juuri ennen tarjoilua, jotta se pysyy rapeana.
 Vatkaa kerma vaahdoksi ja levitä marengin päälle (mikäli paistoit kaksi pienempää marenkilevyä, levitä kermavaahtoa ja marjoja/hedelmiä myös marenkilevyjen väliin). Viimeistele ihanilla tuoreilla marjoilla ja hedelmillä ja tarjoa heti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti