lauantai 19. kesäkuuta 2010

Mehevät jugurtti-suklaamuffinssit

 
Nämä herkulliset muffinssit matkasivat ystäväni synttäriyllätykseksi ja olivat maistuneet hyvin! :) Pohjana testasin monessa blogissa pyörineen jugurttikakun suklaista versiota ja se toimi todella hyvin. Testasin aiemmin samaista ohjetta sitruunaisen kakun muodossa ja sitä tuli syötyä paaaaaaaaljon! Helppo ja hyvin muunneltavissa oleva ohje!

4½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl soodaa
2 munaa
200g sulaa margariinia
3dl jugurttia
paljon paloiteltua suklaata (näissä muffinsseissa tummaa, valkoista ja maitosuklaata reiluina paloina)

Paista 200 asteessa n.20min (jos teet kakun, voitele ja jauhota hyvin ja paista 175 asteessa n.45min)
-muffinssit on kuorrutettu Pullahiiren mokkapalamuffinssiohje-kuorrutteen ja Flora Vispin sekoituksella:
150g voita (pehmennyttä)
3rkl kaakaojauhetta
1½ dl tomusokeria
3rkl kahvia (jäähtynyttä)
1rkl vaniljasokeria
Vatkaa ainekset voimakkaasti sekaisin sähkövatkaimella ja pursota muffinssien päälle (itse tosiaan lisäsin joukkoon vielä vatkatun Flora vispin) ja koristele

7 kommenttia:

  1. Tulee kyllä vesi kielen päälle, mutta miten niin jugurtti- suklaamuffinssit, eihän noissa ole jugurttia yhtään ??

    VastaaPoista
  2. Hyvä huomio, nyt on jugurtti lisätty! :)

    VastaaPoista
  3. ja miten se alkuosa tosta ohjeesta menee..? vatkaanko kaikki vaan sekasin?

    VastaaPoista
  4. Oho, se onkin jäänyt lisäämättä! Eli taikinan teossa sekoita ensin kuivat aineet, lisää jäähtynyt margariini ja jugurtti. Sekoita nopeasti, älä vatkaa. Kuorrute vatkataan sähkövatkaimella, se kannattaa laittaa jääkaappiin viilenemään ennen koristelua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mites munat? sekoitetaanko nekin vaan sekaan vai vatkataanko?

      Poista
  5. Voisi tehdä, ilman kuorrutetta ;)

    VastaaPoista