sunnuntai 18. lokakuuta 2009

Mango-juustokakku


Mango-juustokakku on ikuinen suosikkini ja tämä kakku tilattiin samaisille synttäreille aikuisia varten.
Pohja:
200g kaurakeksejä (murskaa)
75g voita (sulata ja nypi keksimurskaan, painele irtopohjavuokaan, jonka pohjalla sopivan kokoiseksi leikattu leivinpaperi)

Täyte:
5 liivatelehteä (laita kylmään veteen 10min)
4 rkl kiehuvaa vettä
1 prk mascarponejuustoa (tai maustamatonta/sunnuntai "vaniljatuorejuustoa")
1 prk ranskankermaa
4-5rkl sitruunamehua (oman maun mukaan, jos pidät oikein sitruunaisesta mausta, lisää hieman kuoriraastetta myös!)
n.1dl sokeria
4tl vaniljasokeria
1prk Flora vispiä (vatkaa)

-sekoita täytteen muut aineet keskenään, lisää vatkattu Flora vispi varovasti sekoittaen
-puristele liivatteet hyvin ja kaada sekaan kiehuva vesi, sekoita hyvin ja anna jäähtyä hetken
-kaada liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen tuorejuustoseokseen ja kaada vuokaan keksipohjan päälle
-anna hyytyä mielellään yön yli, vähintään 4 tuntia

Kuorrute:
3prk mangososetta (esim. Piltti)
6 liivatelehteä (kylmään veteen 10min)
4rkl kiehuvaa vettä
-puristele liivatteet, kaada päälle kiehuva vesi, anna jäähtyä hetken
-sekoita nopeasti mangososeeseen ja kaada kakun päälle
-anna hyytyä väh. 2 tuntia
-ennen vuoan reunuksen irroittamista pyöräytä varovasti ohuella veitsellä kakun ympäri!!

3 kommenttia: