torstai 27. toukokuuta 2010

Pikainen mansikkakakku


Appivanhemmat saapuivat kylään ja tämä herkku valmistui pikaisesti alle tunnissa. Ihanaa kun saa jo tuoreita mansikoita! :) Käytän kakkupohjiin gluteenitonta jauhoseosta, koska siitä tulee ihanan kuohkeat pohjat.

Kääretorttupohja:
4munaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1dl perunajauhoja
1dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta

-vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen
-paista 200 asteessa n.10min uunista riippuen, kunnes pohja saa kullanruskean väri
-kumoa pohja leivinpaperin päälle, jäähdytä ja leikkaa kahteen osaan

Täyte:
1prk Flora Vispiä
1prk mascarponejuustoa
sokeria
vaniljasokeria
mansikanpaloja
Päälle: Flora Vispiä ja mansikoita
-vatkaa Flora vispi, notkista mascarpone ja sekoita joukkoon sokereiden kanssa, lisää lopuksi mansikanpalat ja levitä seos kostutetulle pohjalle
-nosta toinen osa kääretorttupohjasta päälle ja koristele tuoreilla mansikoilla ja Flora Vispillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti