Tämä ohje löytyi Bellavanillan blogista ja täytyi heti testata, tuli ihan kivan makuisia! Kuorrutusaineksia ei löytynyt kaapista, joten koristelin muffinit Marshmellow fluffilla ja minivaahtokarkeilla ja otin muffinssit maistiaisiksi mennessäni naapurille kylään! :)
Vaniljamuffinitaikina:
125 g huoneenlämpöistä voita
130 g vaniljalla maustettua sokeria (laitoin sokeria ja muutaman teelusikallisen vaniljasokeria)
3 munaa
1 tl vaniljauutetta
puolikkaasta vaniljatangosta rapsutetut siemenet
200 g jauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
ripaus suolaa
1 dl maitoa
Vatkaa sokeri ja voi sileäksi tahnaksi. Lisää munat sekoittaen, yksi kerrallaan. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita maito, vaniljan siemenet ja vanilja-aromi keskenään. Lisäile vähitellen sekoittaen vuorotellen jauhosekoitusta ja vaniljamaitoa. Paista 170°C n. 25 minuuttia.
Vaniljakuorrute:
120 g voita
2/3 osaa Philadelphia-tuorejuustopaketista
1 tl vaniljauutetta
1/2 vaniljatangon siemenet
250 g tomusokeria
Tämä määrä kuorrutetta riittää juuri kymmeneen isoon muffiniin. Vatkaa kylmä voi tasaiseksi. Lisää tuorejuusto myöskin kylmänä ja vatkaa sekaisin. Lisää vaniljat ja tomusokeri ja vatkaa mieleiseksi tahnaksi. Kuorruta täysin jäähtyneet muffinit ja koristele.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti