torstai 27. toukokuuta 2010

Vadelmakakku appelsiinin makuisella täytteellä

Tätä kakkua syötiin äitienpäivän ja mun 30-v synttäreiden kunniaksi. Testasin kakun kokoamista kääretorttukakun muodossa, eli kakku on koottu kääretorttupohjasta leikatuista suikaleista. Nopea ja helppo tapa tekaista pieni täytekakku! :)
Kääretorttupohja:
4munaa
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1dl perunajauhoja
1dl gluteenittomia jauhoja
1tl leivinjauhetta
-vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi, lisää siivilän läpi keskenään sekoitetut kuivat aineet varovasti käännellen
-paista 200 asteessa n.10min uunista riippuen, kunnes pohja saa kullanruskean värin
-kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle, jäähdytä

Täyte:
1prk appelsiinin makuista tuorejuustoa
1prk Flora vispiä
sokeria, vaniljasokeria
säilykepersikanpaloja pieninä kuutioina
kostutukseen vaniljamaitoa
-vatkaa Flora vispi, notkista tuorejuusto ja sekoita vispin joukkoon sokereiden kanssa, lisää lopuksi persikanpalat
-kostuta pohjalevy, levitä täyte torttulevylle
-leikkaa levystä tasakokoisia kaistaleita noin 5 kappaletta (voit myös leikata ensin kaistaleet ja lisätä täytteen varovasti yksi kääretorttukaistale kerrallaan)
-kieritä ensimmäinen kaistale rullalle ja nosta se tarjoiluvadille pystyyn
-kierittele loput kaistaleet tämän ympärille, koristele tuoreilla marjoilla ja Flora Vispillä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti