lauantai 10. lokakuuta 2009

Herkkumuffinssit suklaapaloilla


Erilaisia muffinsseja on aina kiva kokeilla ja tämä ohje Emerald cityn blogista on helppo ja kokeilemisen arvoinen. Jo taikina oli ihanan pehmeää (ja sitä tuli sitten syötyä hieman liikaa..) ja muffinssien rakenne oli todella pehmoinen, vaikka ne paistettaessa painuvatkin keskeltä alas. Ohje suoraan Emerald cityn sivuilta. Ohjeeseen lisäsin vielä suklaan ystävänä rouhittua tummaa suklaata ja koristelin sulatetulla Fazerin sinisellä

Muffinssitaikina:
85 g valkosuklaata
2 ½ dl (160 g) vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
½ tl ruokasoodaa
110 g voita, pehmennettynä
3 dl (270 g) sokeria
2 munaa
vanilja-aromia
1 ¼ dl (125 g) ranskankermaa tai smetanaa
1 ¼ dl vettä
Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Anna suklaan jäähtyä. Sekoita jauhot, leivinjauhe ja sooda keskenään.Vaahdota voi ja sokeri. Sekoita sulatettu suklaa voivaahtoon. Lisää joukkoon munat yksitellen, koko ajan vatkaten. Lisää vanilja-aromi ja ranskankerma. Kääntele taikinaan varovasti puolet kuivista aineista. Sekoita 1 ¼ dl vettä taikinan joukkoon. Lisää loput kuivat aineet. Aseta muffinipellin koloihin paperiset muffinivuoat. Jaa taikina vuokiin ja paista noin 20 minuuttia tai kunnes tikulla kokeiltaessa taikina on keskeltäkin kiinteää. Anna muffinssien jäähtyä. Koristele haluamallasi tavalla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti