Vaahtokarkkimuffinien ohje tuli vastaan Muffinit ja leivonnaiset-kirjassa ja sitä piti kokeilla lasten kanssa eräänä sunnuntai-iltana. Loppujen lopuksi vaahtokarkki ei juuri muffinsseissa maistunut, mutta teki muffinsseista aika tahmeita! ;-) Maku oli parhaimmillaan samana päivänä hieman jäähtyneenä. Pakastimesta otetut muffinssit eivät olleet enää niin pehmeitä. Kuorrutin muffinssit kaakaojauheella maustetulla Flora vispillä ja suklaaströsselillä.
70 g voita
275 g vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
85 g sokeria
100 g paloiteltua maitosuklaata
55 g paloiteltuja vaahtokarkkeja
1 iso kananmuna vatkattuna
3 dl maitoa
70 g voita
275 g vehnäjauhoja
6 rkl kaakaojauhetta
3 tl leivinjauhetta
85 g sokeria
100 g paloiteltua maitosuklaata
55 g paloiteltuja vaahtokarkkeja
1 iso kananmuna vatkattuna
3 dl maitoa
Sulata voi. Siivilöi jauho, kaakaojauhe ja leivinjauhe isoon kulhoon, sekoita joukkoon sokeri, suklaa ja vaahtokarkit. Vatkaa eri kulhossa muna, maito ja sulanut voi yhteen, hämmennä ne varovasti jauhoseokseen, jaa muffinssivuokiin. Paista 190 asteessa 20-25 min. Ota muffinit uunista ja anna niiden jäähtyä pellillä 5min, siirrä sitten ritilälle jäähtymään.
Se tahmeus on parasta =D
VastaaPoistaKokeiluun siis lähtee tämä resepti!