tiistai 6. lokakuuta 2009

Mustikkatuorejuustokakku


Monenlaisia tuorejuustokakkuja on tullut tehtyä ja mustikkaakin teki mieli kokeilla. Ja ihanan makuinen kakusta tulikin. Oma osuutensa on varmasti mascarpone juustolla, kun usein käytän vähärasvaisia tuorejuustoja. Makueron kyllä huomaa! Kakun päälle rouhin mustikkaista valkosuklaata.

Pohja:
200g kaurakeksejä (murskaa)
75g voita (sulata ja nypi keksimurskaan, painele irtopohjavuokaan, jonka pohjalla sopivan kokoiseksi leikattu leivinpaperi)

Täyte:
7 liivatelehteä (laita kylmään veteen 10min)
4 rkl kiehuvaa vettä

1 prk mascarponejuustoa
1 prk ranskankermaa
n.1,5dl sokeria
4tl vaniljasokeria
1prk Flora vispiä (vatkaa)
2 dl mustikkasosetta

-sekoita täytteen muut aineet keskenään, lisää vatkattu Flora vispi
-puristele liivatteet hyvin ja kaada sekaan kiehuva vesi, sekoita hyvin ja anna jäähtyä hetken
-kaada liivateseos ohuena nauhana tuorejuustoseokseen koko ajan hyvin sekoittaen ja kaada vuokaan keksipohjan päälle
-anna hyytyä mielellään yön yli, vähintään 4 tuntia
-ennen vuoan reunuksen irroittamista pyöräytä varovasti ohuella veitsellä kakun ympäri!!

2 kommenttia:

  1. Tämäkin kakku on ihana, yksinkertaisuudessaan ! Tulin vain onnittelemaan 'lohdutuksesta', jonka sait Hello Kityn kanssa ! Loukkaamatta - blogisi nimi sekoittuu amerikkalaiseen...miten olisi 'mieletön leipoja ' !? Anna anteeksi, ei asia minulle kuulu. Parhain terveisin 'nami-hiiri'

    VastaaPoista
  2. Kiitoksia! Pidän kuitenkin blogini tällä nimellä, jolla mieheni mua on jo vuoden verran kutsunut! ;-)

    VastaaPoista