tiistai 6. lokakuuta 2009

Chocolate chip cookies


Tämä kuva ei ole ihan edukseen, mutta nämä suklaakeksit on ihan parhaita ja aivan ihanan suussa sulavia! Ohje löytyi joitain vuosia sitten Avotakka-lehdestä ja reseptiä on pyydelty monesti. Keksit ovat ihanan suklaisia, sisältä hieman tahmeita ja mikä parasta, valmistaminen on helppoa! Tällä kertaa lisäsin puoleen taikinaan kaakaojauhetta, valkosuklaata ja mantelilastuja. Toinen puoli sisälsi tummaa suklaata ja Fazerin sinistä. Suosittelen suklaan ystäville! ;-) Tässä alkuperäinen ohje.

300 g suklaata
300 g mantelilastuja
2½ dl tummaa ruokosokeria
1½ dl tomusokeria
2 munaa
4½ dl vehnäjauhoja
2 tl ruokasoodaa
1 rkl vaniljasokeria
200g huoneen lämpöistä voita

-hienonna suklaa
-sekoita kuivat aineet ja suklaa, lisää munat ja voi, sekoita
-tee taikinasta pieniä noin 1cm paksuisia kekoja leivinpaperin päälle (ota huomioon, että paistuessaan keksit leviävät, joten kovin suuria ei kannata muotoilla)
-paista 150 asteessa noin 10-15min, mutta älä yhtään pidempään
-HUOM! tämä paistoaika riittää! Keksit ovat pehmeitä kun otat ne uunista, mutta kovettuvat jäähtyessään. Niiden on tarkoitus jäädä sitkeän tahmeiksi!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti