Mieheni toivoo usein, että leipoisin jotain terveellistä ainaisten makeiden herkkujen sijaan ja nyt on tullut leivottua sämpylöitä muutamaan otteeseen. Toiset sämpylät olivat ihan perussämpylöitä vehnäleseillä höystettynä, mutta mun suosikiksi nousivat jostain-en-muista-mistä blogista löytämäni valkosipuli-persiljasämpylöiden ohje. Aivan ihana maku ja pehmeät sämpylät! Jos et halua sämpylöihin valkosipulia ja persiljaa, jätä ne pois taikinasta.
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 valkosipulin kynttä
1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
3 rkl hunajaa
11-12 dl jauhoja (laitoin vehnäjauhoja, grahamjauhoja ja vehnäleseitä/kaurahiutaleita)
1 dl öljyä
5 dl vettä
1 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
4 valkosipulin kynttä
1 dl hienonnettua tuoretta persiljaa
3 rkl hunajaa
11-12 dl jauhoja (laitoin vehnäjauhoja, grahamjauhoja ja vehnäleseitä/kaurahiutaleita)
1 dl öljyä
Lämmitä vesi 42 asteiseksi, lisää hunaja, suola, valkosipuli ja persilja, sekä osa jauhoista, joihin kuivahiiva on sekoitettu. Vaivaa taikinaan loput jauhot ja loppuvaiheessa öljy. Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi (itse kohotan taikinat aina mikrossa, kohoaa nopeasti! ). Leivo sämpylät ja anna kohota vielä liinan alla. Paista 225 asteessa 8-10min
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti