perjantai 25. syyskuuta 2009

Marmoripintainen appelsiini-mangokakku

Tämä ohje löytyi muistaakseni Pirkka-lehdestä viime pääsiäisen aikoihin. Päälle lisäsin mangomarmoroinnin, joka raikasti ihanasti makeaa kakkua. Tätä tulee tehtyä toistekin!

Pohja:
175 g suklaakeksejä (esim. safari cookies)
50 g voita/margariinia
1 tl appelsiininkuoriraastetta

Täyte:
5 liivatelehteä
1 tlk (2 1/2 dl) vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
1 rs (200 g) Viola appelsiinituorejuustoa
1 prk (200 g) Bulgarian jogurttia
1 dl sokeria
1 tl vanilliinisokeria
1 tl appelsiininkuoriraastetta
3 rkl appelsiininmehua


Päälle:

1prk mangososetta (esim. Piltti)
2 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä
- Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi.
- Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata rasva. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista mehu.
- Sekoita keksimurut, rasva ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.
- Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen (myös päälle tulevan mangososeen liivatteet). Vaahdota vaniljakastike. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, vanilliinisokeri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita varovasti joukkoon myös vaniljavaahto.
- Kuumenna appelsiininmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana juusto-jogurttiseoksen joukkoon.
-Kaada täyte keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi
-valmista mangoliivateseos (kuten edellä) ja kaada se ohuina renkaina täytteen päälle, tee varoen veitsellä marmorikuvio kakun pintaan
- Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti