Tämä ohje löytyi muistaakseni Pirkka-lehdestä viime pääsiäisen aikoihin. Päälle lisäsin mangomarmoroinnin, joka raikasti ihanasti makeaa kakkua. Tätä tulee tehtyä toistekin!
Pohja: | ||
175 g | suklaakeksejä (esim. safari cookies) | |
50 g | voita/margariinia | |
1 tl | appelsiininkuoriraastetta | |
Täyte: | ||
5 | liivatelehteä | |
1 tlk (2 1/2 dl) | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta | |
1 rs (200 g) | Viola appelsiinituorejuustoa | |
1 prk (200 g) | Bulgarian jogurttia | |
1 dl | sokeria | |
1 tl | vanilliinisokeria | |
1 tl | appelsiininkuoriraastetta | |
3 rkl | appelsiininmehua | |
Päälle: 1prk mangososetta (esim. Piltti) 2 liivatelehteä 2 rkl kiehuvaa vettä | ||
- Kiinnitä irtopohjavuoan (halkaisija 24 cm) pohjan ja reunan väliin leivinpaperi. - Hienonna keksit esim. monitoimikoneessa. Sulata rasva. Raasta hyvin pestyn appelsiinin kuori ja purista mehu. - Sekoita keksimurut, rasva ja appelsiininkuoriraaste keskenään. Painele seos vuoan pohjalle tasaiseksi kerrokseksi. Siirrä vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi. - Pane liivatteet pehmenemään kylmään veteen (myös päälle tulevan mangososeen liivatteet). Vaahdota vaniljakastike. Notkista tuorejuusto ja sekoita joukkoon jogurtti, sokeri, vanilliinisokeri ja appelsiininkuoriraaste. Sekoita varovasti joukkoon myös vaniljavaahto. - Kuumenna appelsiininmehu kattilassa. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja liuota liivatteet mehuun. Kaada seos hieman jäähtyneenä, ohuena nauhana juusto-jogurttiseoksen joukkoon. -Kaada täyte keksipohjan päälle tasaiseksi kerrokseksi -valmista mangoliivateseos (kuten edellä) ja kaada se ohuina renkaina täytteen päälle, tee varoen veitsellä marmorikuvio kakun pintaan - Anna hyytyä jääkaapissa vähintään 4 tuntia, mielellään yön yli. | ||
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti