perjantai 25. syyskuuta 2009

Pätkiskakku

Lähdimme tyttöjen kanssa kylään hyvän ystäväni luo ja halusin viedä mukanani jotain oikein suklaista. Kuva ei mikään helmi, mutta pätkiskakku oli hyvää! Joukkoon pilkoin vielä paloja tummaasta suklaasta ja kakun kuorrutin perinteisellä mokkapalakuorrutteella. Ohjeen löysin jostakin kakkublogista ja tässä se on:

5 dl jauhoja
3 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 rkl leivinjauhetta
4 rkl kaakaojauhetta
150g voisulaa
2 dl jugurttia/kermaviiliä
4-7 Pätkistä
3 munaa
(tummaa suklaata pilkottuna, jos haluaa vieläkin suklaisempaa)

-sekoita kuivat aineet
-sulata voi ja suklaa
-lisää rasvasuklaaseokseen jugurtt, munat ja kuivat aineet
-paista irtopohjavuossa 175 asteessa noin 45min
-jäähdytä ja kuorruta esim. mokkapalakuorrutteella
-anna tekeytyä jääkaapissa yön yli

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti