sunnuntai 14. lokakuuta 2012

Ihana omenapiirakka


Tämä omppupiirakka valmistui vierasvaraksi pakastimeen. Piirakan pohja on nopea ja mehevä, oma suosikkini. Tämä maistui iiihanalle! :)

Taikina:
2dl vaniljajugurttia (tai kermaviiliä/piimää/maustamatonta jugurttia)
2dl sokeria
1tl vaniljasokeria
3/4dl juoksevaa Oivariinia
3,25dl vehnäjauhoja
1tl leivinjauhetta

Sekoita keskenään jugurtti, sokerit ja Oivariini. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakka-tai irtopohjavuokaan. Valmista täyte.

Täyte:
1prk maitorahkaa
loraus sitruunamehua
1 muna
½dl sokeria
½dl vaniljakreemijauhetta
2tl vaniljasokeria

Omenaseos:
2-3 omenaa
½dl fariinisokeria
1rkl piparkakkumaustetta
2tl vaniljasokeria

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja levitä piirakkapohjan päälle. Pilko omenat, sekoita fariinisokeri, piparkakkumauste ja vaniljasokeri, kierittele omenat seoksessa. Levitä omenat rahkatäytteen päälle. Paista piirakkaa uunin alatasolla n.30 minuuttia tai kunnes sen reunat ovat saaneet väriä ja täyte on hyytynyt.

4 kommenttia:

  1. Mun ei pitänyt leipoa tänään mitään, mutta nyt houkuttelis kyllä tää ohje. Omenoita ja rahkaakin löytyis.. voi hitsi! :-D

    VastaaPoista
  2. Nyt vaan leipomaan! ;) Mäkin oon koko päivän taistellut leipomisvimmaa vastaan..!

    VastaaPoista
  3. Moi,
    missä asteessa ja kuinka kauan kakkua paistetaan?

    VastaaPoista
  4. 200 asteessa uunin alatasolla n.30 min, tai kunnes täyte on hyytynyt ja reunat saaneet väriä.

    VastaaPoista