lauantai 25. elokuuta 2012

Vaahtokarkki-riisisuklaa



Blogimaailmassa pyöriessäni silmiini osui erilaisia riisisuklaaohjeita. Vaikutti niin herkulliselta, että oli aivan pakko testata! Tämä versio on yhdistelmä parista eri ohjeesta. Kyselin tytöltäni, haluaisiko hän vastaavia herkkuja synttäreilleen tarjolle ja vastaus oli kyllä! ;) Viikonloppuaamuissa on ihanaa se, että ei ole kiire minnekään ja voi ryhtyä lempipuuhan pariin, eli leipomaan. Tämä oli yksi niitä aamuja ja lopputulos on tässä. Maistui ihanalta, myös muu makuraati oli samaa mieltä!

Riisimuroseos:
75g voita
100g maitosuklaata
125g vaahtokarkkeja
7½dl riisimuroja
2rkl kaakaojauhetta
1tl vaniljasokeria

Vuoraa n.20cm x 30cm vuoka (pienempikin käy) leivinpaperilla. Mittaa ainekset valmiiksi. Kuumenna paksupohjainen kattila ja sulata miedolla lämmöllä voi ja suklaa. Lisää kaakaojauhe ja vaniljasokeri hyvin sekoittaen. Kaada vaahtokarkit kattilaan ja sekoittele, kunnes ne ovat sulaneet kokonaan ja massa on tasaista. Lisää riisimurot seokseen, joka jähmettyy todella nopeasti! Painele riisimuromassa nopeasti vuokaan ja anna jäähtyä. Valmista kuorrutus.

Kuorrutus:
300g suklaata (laitoin 100g tummaa suklaata, 200g maitosuklaata)
nokare voita
Haribo minivaahtokarkkeja

Sulata suklaa varoen pienissä erissä mikrossa. Lisää halutessasi nokare voita tuomaan kiiltoa. Levitä suklaasula riisumuromassa päälle. Ripottele pinnalle vaahtokarkit ja laita vuoka jääkaappiin, kunnes suklaa on jähmettynyt. Saadaksesi siistejä paloja, leikkaa riisisuklaa paloiksi terävällä veitsellä, kastellen veitsi kuumassa vedessä joka leikkauskerran välissä. Massa on kovaa, joten mitä jykevämpi veitsi, sen parempi! Säilytä riisisuklaa jääkaapissa tai pakastimessa.

3 kommenttia:

  1. Oi nam! Näyttää niin herkullisilta! Noi vaahtokarkit kruunaa kokonaisuuden! Näitä mäkin voisin tarjoilla synttäreilläni! :-)

    VastaaPoista
  2. Mistäs ostit nuo vaahtokarkit ? olipas hyviä leivoksia, kokeilin !

    VastaaPoista
  3. Ostin muistaakseni jostain isommasta marketista, ehkä Citymarketista. :)

    VastaaPoista