sunnuntai 26. elokuuta 2012

Mustaherukka-valkosuklaapiirakka


Sain anopilta mustaherukoita, joista tuli ihanasti mieleen lapsuuden elokuut maalla. Puutarhan tuoksut alkysyksyn lämpöisessä auringossa ja ihanat marjat, joita kerättiin talvea varten. Omat tyttöni eivät ihastuneet mustaherukoiden makuun ja päätin käyttää marjat leivontaan. Selailin aamulla erilaisia ohjeita ja tämä piirakka on jälleen yhdistelmä useampaa ohjetta ja omaa sovellusta. Piirakkaa maisteltiin äsken jääkaappikylmänä ja maku oli todella hyvä. Mustaherukoiden kirpeys sopi ihanasti makeaan valkosuklaaseen. Pääsin myös kokeilemaan anopin tuomaa silikonivuokaa, josta tuli ehdoton suosikkini. Silikonireunus kiinnitetään lasialustaan, ei voitelua tai jauhottamista. Piirakan jäähdyttyä reuna irrotetaan ja piirakka on valmis tarjoiltavaksi lasialustalla, näppärää! :)


Pohja:
150g voita sulatettuna
1dl sokeria
1 muna
2tl vaniljasokeria
2dl vehnäjauhoja
2dl kaurahiutaleita
2tl leivinjauhetta

Päälle:
3-4dl mustaherukoita
1rkl perunajauhoja
100g valkosuklaata

Sulata voi, anna jäähtyä. Sekoita kuivat ainekset keskenään. Sekoita joukkoon voisula ja kananmuna. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan (tai silikonivuokaan ilman voitelua). Sekoita perunajauhot herukoihin ja ripottele marjat piirakan pinnalle. Paloittele valkosuklaa pieniksi paloiksi ja levitä palat herukoiden päälle. Valmista täyte.

Täyte:
250g jugurttirahkaa (Lidl)
2 munaa
1dl sokeria
2tl vanilja sokeria

Sekoita täytteen ainekset keskenään ja kaada seos piirakan päälle. Paista 200 asteisen uunin keskitasolla 30 minuuttia. Jäähdytä ja tarjoile kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti