lauantai 18. elokuuta 2012

Twix suklaapatukat


T
wixit kuuluvat mun suosikki suklaapatukoihin ja kävin innolla tämän ohjeen kimppuun. Vietimme juhannusta ystäväperheen luona ja vein Twixejä herkkupöytään. Maistui kaikille, mutta mielestäni pohja oli liian mureneva ja lisäisin siihen kananmunan. Oli myös ehkä liian makeaa omaan makuuni.

Pohja:
115g voita
175g jauhoja
55g ruokokidesokeria
(1 muna)

Laita ainekset monitoimikoneeseen ja sekoita taikinaksi. Vuoraa 20cm x 30cm irtopohjavuoka reunoja myöten leivinpaperilla. Painele pohja vuokaan ja paista 180 asteessa n.20min, kunnes pohja on kullankeltainen.

Täyte:
70g voita
100g ruokokidesokeria
3rkl vaaleaa siirappia
1tlk kondensoitua maitoa

Tee täyte pohjan ollessa uunissa. Laita ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja kuumenna pienellä lämmöllä, kunnes sokeri on sulanut. Kiehauta seos, laita levy pois päältä ja hämmennä seosta vielä reilu 10min voimakkaasti. Seos palaa helposti pohjaan, sekoita koko ajan. Kun kinuksi on tarpeeksi sakeaa, kaada se pohjan päälle vuokaan. Anna hyytyä jääkaapissa ainakin tunti. Kun täyte on kiinteytynyt, leikkaa levystä patukoita.

Päälle: 300g maitosuklaata

Sulata suklaa varoen mikrossa pienissä erissä kuumennellen ja sekoittaen. Kasta patukat suklaasulassa tai levitä suklaa patukoiden päälle lusikalla. Anna jähmettyä jääkaapissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti