maanantai 20. kesäkuuta 2011

Paholaisen piirakka




Jos et ole vielä maistanut tätä herkullista monissa leivontablogeissa testattua herkkua, niin suosittelen! Valmistuu nopeasti ja on tosi hyvää, kivaa vaihtelua esim. mokkapaloille!

5 dl jauhoja
4 ja 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
2 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa
1 dl kaakaojauhetta
50 g sulatettua voita
2½ dl vettä
3 munaa

Sekoita keskenään kuivat aineet, lisää sulatettu voi ja vesi. Vatkaa sähkövatkaimella 2min. Lisää munat yksi kerrallaan, vatkaa vielä 2min. Ripottele pellille leivinpaperin päälle Mariannekarkkirouhetta ja kaada taikina päälle. Paista 200 asteessa n.20 minuuttia.

Kuorrutus
70 g sulatettua rasvaa
4 rkl maitoa
1 rkl vaniljasokeria
(lisäsin myös 1 tl vanilja-aromia, antoi kuorrutteeseen ihanan maun!)
n. 4-5 dl tomusokeria
(itse en koskaan mittaa, vaan testaan, koska on tarpeeksi jämäkkää levitettäväksi)
Sekoita sulatettu voi, maito ja vaniljasokeri+aromi. Lisää tomusokeria vähän kerrallaan koko ajan sekoittaen, kunnes kuorrute tuntuu sopivan paksulta. Levitä jäähtyneen pohjan päälle, ripottele loput Mariannekarkkirouheesta kuorrutteen päälle. Anna jähmettyä jääkaapissa ja leikkaa paloiksi. Siistin jäljen saat kastamalla terävän veitsen kuumaan veteen joka leikkauskerran välissä.

2 kommenttia:

  1. ihanilta näyttää ja onkin sopivasti ylimääräistä marianne-rouhetta kaapissa :DD

    VastaaPoista
  2. AIVAN IHANA blogi! paljon hvä ohjeita joita takulla kokeilen!

    VastaaPoista