tiistai 31. toukokuuta 2011

Kieputuskakku


Tässä tosi helppo ja nopea tapa tehdä pikaisesti täytekakku! Todella nopeaa, koska kääretorttupohjan paistaminen ja jäähtyminen vie vain hetken!
Pohja
4 munaa
 2dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
1 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi, yhdistä kuivat aineet ja lisää siivilän läpi varoen munasokerivaahtoon. Levitä pellille leivinpaperin päälle ja paista 200 asteessa kunnes pohja on kypsä, eli uunista riippuen n.8minuuttia. Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperilla ja poista päällä oleva leivinpaperi varoen. Jäähdytä.  

Täyte (diplomaattikreemi): 
1 dl vaniljakreemijauhetta 
2 dl kylmää vettä
1 prk Flora Vispiä
Tuoreita mansikoita
Valmista vaniljakreemi ohjeen mukaan vatkaamalla vaniljakreemijauhe ja kylmä vesi sähkövatkaimella suurella nopeudella n.5 min ajan. Vatkaa Flora Vispi ja sekoita kreemin kanssa tasaiseksi. Pilko tai soseuta tuoreet mansikat.
Leikkaa kääretorttupohja viiteen suikaleeseen ja kostuta hyvin kevyesti esim. mehulla tai vaniljamaidolla. Gluteeniton kakkupohja on itsessään ihanan kuohkea ja pehmeä, ja se imee nesteen itseensä koostumuksensa takia todella nopeasti. Ole siksi tarkkana kostutuksen kanssa. Pullasudilla saa kostutettua tarpeeksi varovasti! Levitä diplomaattikreemiä ja mansikoita jokaisen suikaleen päälle. Ensimmäinen suikale pyöritetään rullalle kääretortun tapaan ja nostetaan pystyyn. Muut osiot kietaistaan ensimmäisen rullan ympärille ja näin on kakku valmis koristeltavaksi.

3 kommenttia:

  1. Minäkin teen usein kakkua kääretorttupohjasta näin kieputustyyliin. Tulee minusta pajon mehukkaampi kakku kuin perinteisestä täytekakusta :)

    VastaaPoista
  2. Kiva tapa tehdä kakkua, opin tämän tempun vasta muutama kuukausi sitten :) Kieputtamalla saa mukavasti isonkin kakun aikaiseksi! Herkullisen näköinen mansikkakakku!!

    VastaaPoista