lauantai 20. maaliskuuta 2010

Jogurtti-suklaapalat

Ja vihdoin päivitystä...jos vielä lähiaikoina saisin laitettua ohjeitakin tulemaan.. Leivottua on tullut töiden ohella jonkin verran, mutta läheskään kaikkea en ole kuvannut (kuten montaa samantyyppistä makeaa piirasta, joita olen syönyt lähiaikoina luvattoman paljon..). Seuraavaksi olisi piiiiitkästä aikaa vuorossa kakun leivontaa ensi viikolla! :) Töissä on mukavaa, mutta voin vain haaveilla, että joskus ehtisi vielä tehdä enemmän kakkuja, koristeita jne..

Mutta tässä nyt ohje, joka on kopitoitu Mansikkamäki-blogista! Suosittelen, nää on hyviä! :)

3 dl sokeria

2 1/2 dl maustamatonta kevytjogurttia (maustettukin käy esim.vaniljajogurtti)

3 kananmunaa

1 1/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä

90 g taloussuklaata, sulatettuna ja jäähdytettynä

1 tl vanilliinisokeria

2 1/2 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/4 tl leivinsoodaa

1/4 tl suolaa

Kuorrutus:

2 1/2 dl rouhittua taloussuklaata

1/2 dl maustamatonta kevytjogurttia (laitoin vaniljajogurttia)

1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 2 litran neliömäinen vuoka kevyesti.

2. Vatkaa sokeri, 2 1/2 dl jogurttia, munat, voi, sulatettu suklaa ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimella huolellisesti sekaisin.

3. Lisää jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä seos voideltuun vuokaan.

4. Paista 30-35 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kunnolla.

5. Valmista kuorrutus: Sulata suklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan suklaata sekoittaen. Ota kattila liedeltä, lisää jogurtti ja sekoita sileäksi. Levitä kuorrutus tasaiseksi kakun päälle, anna jähmettyä kylmässä ja leikkaa paloiksi.

4 kommenttia:

  1. Kiva kun palasit blogimaailmaan! Uusimpiin leipomuksiin reseptejä odotellen...mutta älä ota paineita.=)

    Aurinkoisia päiviä ja voimia arjen ja työn yhdistämiseen! <3

    VastaaPoista
  2. Voi jestas :O Kuola valuu näitä leivoksia katellessa! Näyttävät aivan taivaallisen hyviltä.

    VastaaPoista
  3. Komppaan Insanityä! Ihan tuskaa tuottaa katella tällasia, kun on herkkulakossa :D

    VastaaPoista
  4. Ooooh, löisinpä herkullisen blogin!

    VastaaPoista