Mutta tässä nyt ohje, joka on kopitoitu Mansikkamäki-blogista! Suosittelen, nää on hyviä! :)
3 dl sokeria
2 1/2 dl maustamatonta kevytjogurttia (maustettukin käy esim.vaniljajogurtti)
3 kananmunaa
1 1/4 dl voita tai margariinia, pehmennettynä
90 g taloussuklaata, sulatettuna ja jäähdytettynä
1 tl vanilliinisokeria
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl leivinsoodaa
1/4 tl suolaa
Kuorrutus:
2 1/2 dl rouhittua taloussuklaata
1/2 dl maustamatonta kevytjogurttia (laitoin vaniljajogurttia)
1. Lämmitä uuni 180 asteeseen. Voitele 2 litran neliömäinen vuoka kevyesti.
2. Vatkaa sokeri, 2 1/2 dl jogurttia, munat, voi, sulatettu suklaa ja vanilliinisokeri suuressa kulhossa sähkövatkaimella huolellisesti sekaisin.
3. Lisää jauhot, leivinjauhe, sooda ja suola. Sekoita tasaiseksi taikinaksi ja levitä seos voideltuun vuokaan.
4. Paista 30-35 min tai kunnes kakku on kypsä. Anna jäähtyä kunnolla.
5. Valmista kuorrutus: Sulata suklaa pienessä kattilassa miedolla lämmöllä koko ajan suklaata sekoittaen. Ota kattila liedeltä, lisää jogurtti ja sekoita sileäksi. Levitä kuorrutus tasaiseksi kakun päälle, anna jähmettyä kylmässä ja leikkaa paloiksi.
Kiva kun palasit blogimaailmaan! Uusimpiin leipomuksiin reseptejä odotellen...mutta älä ota paineita.=)
VastaaPoistaAurinkoisia päiviä ja voimia arjen ja työn yhdistämiseen! <3
Voi jestas :O Kuola valuu näitä leivoksia katellessa! Näyttävät aivan taivaallisen hyviltä.
VastaaPoistaKomppaan Insanityä! Ihan tuskaa tuottaa katella tällasia, kun on herkkulakossa :D
VastaaPoistaOoooh, löisinpä herkullisen blogin!
VastaaPoista