Olin luvannut lapsille, että pidetään pienet pikkujoulut ja viime viikonloppuna sitten tehtiin lasten kanssa joulutorttuja ja leivoin jouluisen kääretortun. Ja sitten herkuteltiin! :) NAM! Tähän reseptiin käy ihan tavallinen kääretorttupohja kaakaojauheella maustettuna, mutta itse tykkään käyttää gluteenitonta jauhoseosta mehevän loputuloksen takia!
Taikina:
Taikina:
4 munaa
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
(ripaus piparkakkumaustetta)
Täyte:
1 prk Mascarponejuustoa
1 prk Flora Vispiä
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
kanelia maun mukaan
joulupipareita murskattuna (laitoin n.7 paksuhkoa piparia)
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl gluteenitonta jauhoseosta
3/4 dl perunajauhoja
2 rkl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
(ripaus piparkakkumaustetta)
Täyte:
1 prk Mascarponejuustoa
1 prk Flora Vispiä
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
kanelia maun mukaan
joulupipareita murskattuna (laitoin n.7 paksuhkoa piparia)
Vatkaa munat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi. Yhdistä kuivat aineet ja lisää ne varoen siivilän läpi. Kumoa torttu leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Vaahdota Flora Vispi, notkista Mascarponejuusto ja sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä täyte tortun päälle ja kääri rullalle, anna tekeytyä jääkapissa ennen tarjoilua. Koristele halutessasi sulatetulla suklaalla ja tomusokerilla.
Pakko varmaan testa työkavereihin, jospa piristäisi heidän maanantai-aamun tällä :) T.Johanna
VastaaPoistaPakko olla hyvää :) !!!
VastaaPoistaKuulostaapa ihanalta, nami!
VastaaPoistaNäyttää hyvältä ja toi piparitäyte kuulostaa makoisalta :)
VastaaPoista