lauantai 10. lokakuuta 2009

Suklaamuffinssit Dumle-karkeilla


5-vuotiaan tytön synttäreille tilattiin prinsessa-aiheisia suklaamuffinsseja ja tällaiset muffinssit lähtivät matkaan. Päälle pursotin pinkillä pastavärillä värjättyä kermavaahtoa ja koristelin sokerihelmillä, sekä marsipaanisydämillä ja -perhosilla. Muffinssi maistuu ihanasti Dumlelle! :)

150g voita
1½ dl sokeria
2 munaa
2½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
150g sulatettua tummaa suklaata
1½ dl kuohukermaa
Dumleja tai muuta suklaata

Sulata tumma suklaa vesihauteessa tai mikrossa. Vatkaa voi ja sokeri. Vatkaa munat yksitellen joukkoon. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi seokseen. Lisää lopuksi jäähtynyt sulatettu suklaa ja kerma, sekoita. Laita muffinssivuokaan ensin taikinaa, sitten 1½ Dumlea (tai esim. 2 palaa Fazerin sinistä) ja lopuksi vielä taikinaa niin että suklaa peittyy. Paista 170 asteessa noin 15min tai kunnes ovat kypsiä (kokeile tikulla, jos tikkuun tarttuu vielä taikinaa, jatka paistamista). Jäähdytä, koristele haluamallasi tavalla ja nauti! :)

6 kommenttia:

  1. Ihanan näkösiä! On niin nälkä että hyvä kun pystyssä kestän niin tuommosen kyllä ottaisin todella mielelläni! :P

    VastaaPoista
  2. Tosi ihanan herkullisen kauniita luomuksia!!! :)

    VastaaPoista
  3. Onpas ihania prinsessamuffinsseja! :) Nuo kelpaisi vähän vanhemmankin neidin herkkuhetkeen...

    VastaaPoista
  4. Näiden muffinssien kuorrutus näyttää niin hyvälle ja varmaan maistuukin. Olisiko mahdollista saada tarkempia vinkkejä ainesosista?

    VastaaPoista
  5. Kuorrutuksessa on 1prk Flora vispiä, 1rkl sokeria, 1 tl vaniljasokeria ja 1 rkl vaniljakreemijauhetta (esim. Milletti tai Sallinen, sekä pieni tippa pinkkiä pastaväriä. Flora vispi vatkataan sokereiden kanssa, vatkaamisen aikana siivilöidään joukkoon vaniljakreemijauhe, sekä lisätään pieni tippa pastaväriä. Pastavärin olen hankkinut Bake&Partysta.

    VastaaPoista