torstai 22. lokakuuta 2009

Chocolate chip cookies jenkkiversio

Kun ensimmäinen lapseni syntyi ja räpiköin päivästä toiseen tyytymättömän ja itkuisen (ja myöhemmin selvisi allergisen) vauvani kanssa, ei leipominen tullut mieleenkään (jäähyväiset ruusuisille kuvitelmille siististä kodista, rauhallisesti nukkuvasta vauvasta ja itsestäni leipomassa marjapiirakkaa.) Itse asiassa seuraavina vuosina tutustuin pakastepullien laajaan valikoimaan ja opin sen, että kaiken ei tarvitse olla aina itse tehtyä. Muistan miten ihanaa oli kun lapsuuden aikainen rakas ystävä tuli meille leivontatarvikkeiden kanssa ja leipoi ison kasan chocolate chip cookieseja mun katsellessa vieressä vikisevä vauva sylissäni. Jos vauva nukkui joskus enemmän, kuin viisi minuuttia, katsoin telkkaria ja hain pakastimesta näitä herkullisia keksejä ja keksivarastot hupenivatkin luvattoman pian. Sen jälkeen en ole näitä herkkuja syönyt ja tänään, tylsänä, harmaana päivänä sisällä hieman kipeän esikoisen takia (joka nykyään on oikein ihana ja aurinkoinen) oli hyvä hetki palata tämän reseptin pariin, joka oli suorastaan hitti aikoinaan 13-vuotiaana. Silloin leivoimme näitä keksejä samaisen rakkaan ystäväni kanssa, jonka isosisko toi reseptin mukanaan vietettyään vaihto-oppilasvuoden jenkkilässä.

6,75 dl vehnäjauhoja
1 tl soodaa
1 tl suolaa
180 g pehmitettyä voita
1,5 dl sokeria
1,5 dl fariinisokeria
1 tl vaniljasokeria
2 munaa
5 dl paloiteltua suklaata

Sekoita pienemmässä kulhossa sooda, jauho ja suola. Mittaa toiseen astiaan pehmeä voi, sokeri, fariinisokeri ja vaniljasokeri, sekoita kunnes seos on vaahtomaista. Lisää munat ja seuraavaksi jauhoseos, sekoita tasaiseksi. Viimeisenä joukkoon suklaa. Pyörittele taikinasta pyöreitä palloja ja painele hieman litteämmäksi leivinpaperin päällä. Keksit leviävät paistuessaan, jätä reilusti tilaa niiden välille.

2 kommenttia:

  1. Mikähän mahtaa olla paistolämpötila ja -aika? :)

    VastaaPoista