Tämä ohje löytyi Emerald Cityn sivuilta ja pitihän niitä testata isomman tyttöni nimipäivän kunniaksi. Muffinssit maistuivat ihanasti yhtäaikaa sekä pullalta, että muffinssilta! Suosittelen testaamaan!
Taikina
1 ¾ dl kädenlämpöistä maitoa
25 g tuorehiivaa
¾ dl sokeria
¼ tl suolaa
3 ½ dl (230 g) vehnäjauhoja
3 rkl auringonkukkaöljyä (ei ollut, joten laitoin rypsiöljyä)
1 tl vaniljasokeria
1 muna
Täyte/Päällinen
(35g) voita huoneenlämpöisenä
1 ½ dl (100 g) fariinisokeria
1 tl kanelia
ripaus kardemummaa
Kuorrutus:
1 ½ dl (100 g) tomusokeria
noin 1 rkl maitoa tai kermaa
Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon. Lisää suola ja sokerit. Vatkaa joukkoon jauhot, öljy ja muna. Kaada taikina silikoniseen muffinivuokaan (12kpl) ja anna levätä vähintään 30 minuuttia. Valmista päällinen sekoittamalla kaikki ainekset tasaiseksi seokseksi. Ripottele täyte taikinan päälle tasaisesti. Paista 175 asteessa, kunnes muffinit/pullat ovat saaneet väriä. Anna jäähtyä. Valmista kuorrute sekoittamalla maito ja tomusokeri keskenään. Valuta kuorrutetta pullien päälle.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti