perjantai 25. syyskuuta 2009

Banaani-suklaamuffinssit (maidoton ja munaton)


Näitä muffinsseja tein kummipojan synttäreille, päällä paksu suklaakuorrutus ja suklaarakeita. Oli vaikeaa olla itse maistamatta! :-D Ohje löytyy Marin blogista, mutta laitan myös tänne, nää on vaan niin hyviä!!

4 dl jauhoja
2 dl sokeria
½ tl suolaa
1½ tl vaniljasokeria
1½ tl soodaa
3 rkl kaakaojauhetta
½ dl öljyä
2 dl vettä
1 dl jäähtynyttä kahvia
2 banaania kuutioina
75 g tummaa suklaata rouheena
 
Sekoita kuivat aineet keskenään, lisää muut ainekset joukkoon, sekoita ja jaa muffinivuokiin. Ohjeesta tulee n. 9-12 muffinssia muffinssivuoan koosta riippuen. Paista keskitasolla 200 asteessa n.20min, kiertoilmassa 175 asteessa 15min

Kuorrute:
175g tomusokeria
1½ rkl kahvia
25g margariinia sulatettuna
1½ rkl kaakaojauhetta
1 tl vaniljasokeria
 
Sekoita ainekset ja levitä jäähtyneiden muffinssien päälle. Itse pidän runsaasta kuorrutteesta ja tein reilumman annoksen (kuten kuvista näkee!) ;-)

8 kommenttia:

  1. Minkä merkkistä suklaata olet käyttänyt? Itse en ole löytänyt yhtäkään suklaata jossa ei lukisi "sisältää maitojauhetta" tai "voi sisältää jäämiä maitoproteiinistä". Laktoositonta suklaata olen kyllä löytänyt mutta en täysin maidotonta... Luuetko muuten että tästä voisi tehdä täytekakkupohjan? pitäis tehdä maidoton, munaton ja pähkinätön synttärikakku tässä kohta..

    VastaaPoista
  2. Lähes sama maidoton ja munaton pohja löytyy kohdasta Black bomb piirakka (makeat piirakat osio), mutta ilman banaania. Siitä olen joskus tehnyt kakkupohjan ja onnistui hyvin, tein vielä gluteenittoman version ja onnistui hyvin. Kannattaa testata! Olikohan se niin, että Brunbergin tumma suklaa ois maidoton...nyt en ole kyllä ihan varma. Suklaata ei siihen black bomb-pohjaan kyllä edes tarvitse. :)

    VastaaPoista
  3. Voiko ton tehä ilman banaania??

    VastaaPoista
  4. Voi tehdä! Banaani tuo kuitenkin mehevyyttä ja hyvää makua. Oon testannut myös persikkaa ja sekin toimi ihan kivasti! :)

    VastaaPoista
  5. Nämä on aivan ihania! kiitos, pelastit mun munattoman,maidottoman,soijattoman imetysajan :)

    VastaaPoista
  6. Niin ja edellisiin kommenteihin niin itse oon tehnyt piltti mango-soseella ja ne oli kans hyviä,mutta ei ton banaanin veroisia... tosin napero oli kerennyt vähän lisäämään leivinjauhetta joten muffinsien koostumuskin vähän muuttui....

    VastaaPoista
  7. Ihanaa kuulla, että reseptistä on ollut iloa! :) Tein näitä ekan kerran juuri samanlaisella imetysdietillä olleelle ystävälle ja yllätyin, miten hyviä muffinssit on! Tosi meheviä ja suklaisia! :)

    VastaaPoista
  8. Dammenbergin Reino suklaa on maidoton, munaton. Sitä saa Prismoista ja CityMarketeista, sekä voi tilata Dammenbergiltä suoraan kotiakin ellei oman paikkakunnan marketeista löydy :)

    VastaaPoista