keskiviikko 22. toukokuuta 2013

Mehevät suklaaleivokset (gluteeniton)


Ihana työkaverini oli tulossa kylään ja halusin leipoa jotain gluteenitonta herkkua. Löysin Kermaruusu-blogista tämän suklaatortun ohjeen. Tein ohjeen kaksinkertaisena ja päälle tekaisin suklaisen tuorejuustokuorrutteen. Leivoksista tuli ihanan meheviä ja vein loput töihin meidän mahtavalle diakoniatiimille. Ohjetta kyseltiin, joten tässä olkaa hyvä! :) Ohje on tässä sellaisena, kuin sen itse tein.


Pohja:
2 dl vettä
200g voita
1 tl suolaa
4 rkl kaakaojauhetta
5 dl Sunnuntai gluteenitonta jauhoseosta
1½ tl soodaa
4 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl kevyt ranskankermaa (myös kermaviili/jugurtti käy)
2 munaa

Kiehauta vesi, voi ja suola kattilassa. Jäähdytä (kylmässä vesihauteessa jäähtyy nopeasti). 
Sekoita kulhossa kaakaojauhe, gluteeniton jauhoseos, sooda, sokeri ja vaniljasokeri. Vatkaa toisessa kulhossa ranskankerma ja munat. Lisää vuorotellen jauhoseosta ja jäähtynyttä voiseosta ranskankerma-munaseokseen hyvin sekoittaen. Älä vatkaa. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun n.20cmx30cm vuokaan. (Itselläni oli aika pieni suorakulmion muotoinen vuoka ja leivoksista tuli aika korkeita) Paista 200 asteessa n.20 minuuttia. Kokeile tikulla kypsyyttä. Jäähdytä piirakka, valmista kuorrutus.

Kuorrutus:
1prk maustamatonta kevyt tuorejuustoa
½prk kevyt ranskankermaa
200g tummaa suklaata
n.1 dl tomusokeria
3tl vaniljasokeria
n.3 rkl kaakaojauhetta

Sulata suklaa varoen lyhyissä erissä mikrossa välillä sekoittaen. Sekoita tuorejuusto ja ranskankerma sulatetun suklaan kanssa. Lisää sokerit ja kaakaojauhe hyvin sekoittaen. Tarkista maku ja lisää halutessasi tomusokeria tai kaakaojauhetta. En itse mitannut määriä, joten kannattaa lisäillä sokeria ym. maun mukaan. Levitä kuorrute suklaapohjan päälle ja laita suklaatorttu jääkaappiin. Leikkaa kylmä piiras paloiksi (siistejä paloja saa kastamalla terävän veitsen kuumaan veteen joka leikkauskerran välissä). Pursota palojen päälle kermavaahtoa ja koristele tuoreilla mansikoilla. Säilytä leivokset jääkaapissa

13 kommenttia:

  1. Voi luoja miten ihanan näköistä, kuola valuu!

    VastaaPoista
  2. Nyt Anni leipomaan, hyviä olivat :)

    VastaaPoista
  3. Voiko tässä reseptissä käyttää tavallisia vehnäjauhoja? (:

    VastaaPoista
  4. Jompi kumpi suolasta on ilmeisesti sooda, mutta kumpi? :) Haluaisin kokeilla tätä.

    VastaaPoista
  5. Hyvä kun huomasit, korjasin virheen! :)

    VastaaPoista
  6. Nam herkullisen näköisiä! :)

    VastaaPoista
  7. Hiphei, taidanpa haasta sinut! Haaste löytyy blogistani http://cookiesnenni.blogspot.fi/ (viimeisen teksti).
    Terkuin, Enni

    VastaaPoista
  8. ajattelinpa
    tätä kokeilla, mut mul on 30x40cm vuoka. miten korkeit mahtaa tul vai
    kannattaisko suoraan tehd taikinast 1,5 kertanen? :)

    VastaaPoista
  9. Isommalla vuoalla niistä voi tulla aika matalia ja paistoaikaa kannattaa tarkkailla, ettei mene liian kuivaksi. Voit tietysti tehdä isomman taikinan, jos haluat leivoksista korkeita! :)

    VastaaPoista
  10. Ajattelin tehdä tällä kyseisellä reseptillä osan jälkiruoasta omien kokkiopintojen viimeisessä näytössä ja heräs kysymys että montako kuvissa näkyvän kokoista palaa tällä ohjeella suunnilleen tulee? :)

    VastaaPoista
  11. Voi itku, nyt en yhtään muista, kun niin pitkä aika sitten näitä tein! Käytin tosiaan 20cmx30cm vuokaa, et jos siitä saisi jotenkin laskettua.Mut kyllä tästä riitti meidän perheelle, vieraalle ja vielä työkavereille! :)

    VastaaPoista