perjantai 19. lokakuuta 2012

Helppo ja paras omenakakku


Leivoin eilen ehkä kaikkien aikojen parhaan omenakakun! :) Ohje löytyi Pastanjauhantaa blogista.  Kannattaa todellakin kokeilla. Näin mehevää ja ihanaa omenaleivonnaista en ole aikoihin syönyt, vaikka omenaisia ohjeita onkin viime aikoina tullut kokeiltua. Tein pienet muokkaukset ohjeeseen ja tässä ohje sellaisena, kuin sen itse valmistin. Kakku kannattaa valmistaa edellisenä päivänä, jotta se mehevöityy suussa sulavaksi. Kakku muistuttaa koostumukseltaan porkkanakakkua. Miehen arvio oli, että kakku oli ihan sikahyvää ja lapset pyysivät lisää ensimmäisten palojen jälkeen. Ihan paras kakku! :)

Taikina:
200g sulatettua voita
2dl sokeria
3munaa
3dl jauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl kanelia
½ tl inkivääriä
2-3 isoa omenaa (hapokasta)

Sekoita sulattu voi ja sokerit keskenään. Lisää munat yksitellen vatkaten. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet ja sekoita ne taikinaan. Älä vatkaa. Kuutioi omenat kuorineen ja kääntele kuutiot taikinan joukkoon. Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun 26cm irtopohjavuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.40-50 minuuttia, tai kunnes kakku on kypsä (tikkuun ei jää taikinaa). Itse pidin kakkua uunissa n.40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä

Kuorrutus:
60g kylmää voita
120g maustamatonta tuorejuustoa
3dl tomusokeria
2rkl maitoa
2tl vaniljasokeria

Sekoita kuorrutteen ainekset keskenään sähkövatkaimella, kunnes seos on tasaista. Levitä kuorrute kakun päälle lusikalla ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa.



3 kommenttia:

  1. Nam! Sait tämän kuulostamaan niin herkulta, että tätä on pakko kokeilla itsekin :-)

    VastaaPoista
  2. Kuola valuen olen selannut näitä ohjeita. :) Monta ohjetta tuli sivuiltasi testattavien listalle. Tämäkin näyttää ihan tosi hyvältä :P

    VastaaPoista