lauantai 1. syyskuuta 2012

Tripla suklaa-vaniljatäytekakku


Tänään vietetään isomman tyttöni ja hänen rakkaan ystävänsä 8-v synttäreitä. Tyttöjen herkkua on suklaa ja tästä kakusta tulikin supersuklainen! Kakkua syödään tänään illemmalla ja toivon, että lopputulos on onnistunut. (Kakku oli huippuhyvää, teen toistekin ja pohja oli paras suklaakakkupohja ikinä!!) Ainakin pohja oli ihanan mehevä ja kostea, herkullinen sellaisenaankin ja sopisi mainiosti esim. mokkapalojen tapaisen suklaapiirakan pohjaksi. Pohjataikina oli niin iso, että sitä riitti perheelle maisteltavaksi ja se maistui kaikille! Kakun pohjan ohjeena on Nigellan mehevä suklaakakku, joka löytyi Pikku murusia-blogista. Täytteenä on Kinuskikissan vaniljatäyte ja rouhittua suklaata. Vaniljatäyte maistui ihanalle! Kakun reunat kuorrutin helpolla suklaa-jugurttikuorrutteella. Koristelin kakun tarkoituksella rennommalla kädellä, ilman pursotuksia ja muita hienouksia. Tyttäreni halusi kakun päälle suklaata ja pääsi asettelemaan suklaapalat koristeeksi.


Pohja:
 175g sulatettua voita
1 ja 1/4dl öljyä
3dl kylmää vettä
6½dl vehnäjauhoja
2 ja 3/4dl sokeria
1 ja 1/4dl fariinisokeria
1dl kaakaojauhetta
2tl leivinjauhetta
1tl soodaa
½tl suolaa
1rkl vaniljasokeria
3 munaa
1½dl kermaviiliä

Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet, toisessa sulatettu voi, öljy, vesi, munat ja kermaviili. Sekoita kuivat aineet kosteiden joukkoon nopeasti tasaiseksi taikinaksi. Pohjan voi paistaa suuressa irtopohjavuoassa tai pellillä leivinpaperin päällä. Jos käytät irtopohjavuokaa, aseta pohjalle leivinpaperi ja voitele+jauhota reunat. Paista kakkua 175 asteessa n.45 minuuttia. Jos paistat kakun pellillä, paista 200 asteessa n.20 minuuttia. Itse paistoin pohjan pellillä (koska uuni on kamalan huono ja paistaa toispuoleisesti..) ja leikkelin pohjan kakun kokoamista varten sopiviksi paloiksi. Anna pohjan jäähtyä. Leikkaa jäähtynyt kakkupohja kolmeen osaan tai leikkaa pellillä paistettu kakku irtopohjavuokaan sopiviksi osiksi.

Täyte:
5 liivatelehteä
½dl kiehuvaa vettä
4dl kermaa
1rkl vaniljasokeria
1rkl sokeria
500g Valio Vanilla vaniljakastiketta
Maitosuklaata ja valkosuklaata rouhittuna

Laita liivatelehdet likoamaan runsaaseen kylmään veteen 10 minuutiksi. Sekoita sokerit vaniljakastikkeen kanssa, vaahdota kerma vaahdoksi. Kiehauta ½ dl vettä, purista liivatteista vesi pois ja sekoita ne kiehuvaan veteen huolellisesti. Anna seoksen jäähtyä hieman ja sekoita se sitten ohuena norona vaniljakastikkeeseen hyvin sekoittaen. Kääntele lopuksi joukkoon kerma. Kokoa kakku irtopohjavuokaan. Aseta ensimmäinen kerros kakkua pohjalle (kostuta halutessasi kaakaolla) ja levitä vaniljatäytettä päälle, ripottele pinnalle suklaarouhetta ja aseta toinen kakkulevy päälle. Lisää päälle täytettä, suklaarouhetta ja viimeinen kakkulevy. (Koska paistoin pohjan pellillä, tein kakkuun ainoastaan kaksi kerrosta, koska palat olivat niin paksuja. Laitoin keskelle reilusti täytettä ja loput täytteet kakun päälle.) Levitä loppu täyte kakun pinnalle ja anna kakun tekeytyä jääkaapissa muutama tunti tai yön yli.

Reunakuorrutus:
3dl maitosuklaa ja tummaa suklaata rouhittuna
3/4 dl vaniljajugurttia

Poista irtopohjavuoka varoen kakun ympäriltä. Valmista kuorrute kakun reunoille. Sulata suklaarouhe varoen mikrossa, pienissä erissä kerrallaan, kunnes suklaa on täysin sulanut. Lisää joukkoon vaniljajugurtti ja sekoita tasaiseksi. Levitä kuorrute heti kakun reunoille.

Päälle:
50g maitosuklaata
Suklaapaloja

Laita suklaapalat pieneen Minigrip-pussiin ja sulje pussi huolellisesti. Laita pussi mikroon ja kuumenna n.20 sekunnin erissä välillä käännellen, kunnen suklaa pussin sisällä on juoksevaa. Leikkaa pussin kulmaan saksilla pieni reikä ja pursota suklaata kakun pinnalle. Koristele lopuksi suklaapaloilla.

2 kommenttia:

  1. Voi lääh mikä unelmainen suklaapommi! Jotain (melkein) yhtä ihanan suklaista voisin itsekin ajatella omille tuleville synttäreilleni :)

    VastaaPoista
  2. Tämäkin suklaaherkku näyttää ihanalta ja varmaan myös maistuu.

    VastaaPoista