sunnuntai 30. syyskuuta 2012

Tomaatti-mozzarellapiirakka rucola-pesto tuorejuustolla


Tänään juhlimme vielä kerran 8-vuotiastamme siskoni perheen kanssa. Suolaiseksi tarjottavaksi tein feta-avokadosalaattia ja tätä herkullista piirakkaa. Tulee tehtyä toistekin! (Miehen mielestä oli paras suolainen piirakka, mitä on koskaan syönyt!)

Pohja:
1dl kaurahiutaleita
1dl grahamjauhoja
1dl vehnäjauhoja
1dl vettä
½dl juoksevaa Oivariinia
½tl leivinjauhetta
½tl suolaa

Sekoita kaikki ainekset keskenään. Levitä taikina voideltuun ja jauhotettuun piirakkavuokaan.

Täyte:
1 rasia kirsikkatomaatteja
½ sipuli hienonnettuna
1½-2dl aurinkokuivattua tomaattia
1 rasia minimozzarellapalloja
1prk rucola-pesto tuorejuustoa
1dl ruokakermaa
2 munaa
ripaus suolaa
ripaus chilijauhetta
ripaus pippurisekoitusta
½tl valkosipulijauhetta
ripaus basilikaa

Viipaloi kirsikkatomaatit ja aurinkokuivatut tomaatit, hienonna sipuli. Levitä ne piirakkapohjan päälle. Sekoita keskenään tuorejuusto, ruokakerma ja munat, lisää mausteet ja kaada seos piirakan päälle. Asettele lopuksi pinnalle viipaloitu mozzarella. Paista 200 asteessa n.30 minuuttia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti