lauantai 8. syyskuuta 2012

Mud Cake suklaakermalla ja karkeilla


Tänään juhlittiin kahteen otteeseen esikoinen 8-v synttäreitä ja tytön toiveena oli mud cake suklaakermavaahdolla ja karkeilla. Tässä tulos; ihanan mehevä suklaakakku jättimäisellä karkkikasalla ja valkosuklaalla! ;) Tämä ohje on Valion sivuilta ja hieman erilainen mutakakku, jota olen aiemmin tehnyt. Pohjaan tuli suklaan sijaan purkki Valion Vanilla suklaakastiketta. Tuli tosi herkkua! Suosittelen! :) Kakku kannattaa paistaa jo tarjoilua edeltävänä päivänä ja säilyttää jääkaapissa. Mud cake on mielestäni parasta kermavaahdon ja tuoreiden marjojen kanssa. Tämä versio on varmasti lasten mieleen.


Tässä herkullinen ohje:

Taikina:
200g voita
1prk Valion Vanilla suklaakastiketta
4 munaa
2dl sokeria
2½dl vehnäjauhoja
1dl kaakaojauhetta
1tl leivinjauhetta
1tl vaniljasokeria

Päälle:
Purkki Valion Suklaakerma
Ranskanpastilleja
50g valkosuklaata
Haribon minivaahtokarkkeja

Sulata voi ja lisää joukkoon suklaakastike. Vatkaa sokeri ja munat kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa kuivat aineet. Lisää muna-sokerivaahtoon voi-suklaaseos sekä kuivat aineet vuorotellen varovasti käännellen. Vuoraa 3 litran vetoinen irtopohjavuoka leivinpaperilla, voitele ja jauhota reunat. Paista 175 asteessa 30 minuuttia. Älä paista pidempään, mud caken kuuluu jäädä kosteaksi. Jos haluat paistaa kakun täysin kypsäksi tavalliseksi suklaakakuksi, paista 50 minuuttia. Mutta suosittelen kyllä tätä ihanan kosteaa mutakakkuversiota!

Koristele jäähtynyt kakku vaahdotetulla suklaakermalla. Asettele pinnalle vaahtokarkit. Sulata valkosuklaa pienessä Minigrip-pussissa mikrossa varoen 20 sekunnin jaksoissa pussia välillä käännellen. Kun suklaa on täysin sulaa, leikkaa pussin kulmaan pieni aukko ja pursota suklaa kakun päälle. Kasaa vielä pinnalle vaahtokarkit.

 Muina herkkuina oli tytön toiveesta Smarties Cookies ja Vaahtokarkki-riisisuklaa, jotka olin jo aiemmin valmistanut pakastimeen, lisäksi coctailtikkuja, pop cornia, coctail piirakoita ja tietysti karkkia! Vaahtokarkki-riisisuklaa oli monen mielestä ihanaa ja suosittelen kyllä testaamaan!


Juhlat meni tosi kivasti! Tytölläni on ihania ystäviä ja juhlien jälkeen ei edes ollut sotkua tai imuroitavaa! :) Mukana oli 7-11 vuotiaita tyttöjä ja kiva ohjelmanumero oli karkkikorujen tekeminen. Mukavaa näpertelyä ja maistui kuulemma hyvältä. Leikkien lopuksi oli vielä ongintaa, ennen kuin vieraat lähtivät kotiin. Sitten olikin uusien vieraiden vuoro ja vielä huomenna tulee ystäväperhe synttärikahveille. Tosi ihana päivä takana ja onneksi herkkuja riittää vielä huomiselle! :)


1 kommentti:

  1. Tuo pöytä täynnä herkkuja on aivan uskomaton! Ihanan näköistä! :) Miulla on hankaluuksia käydä täällä blogissa, kun kauheasti rupee tekee kaikkia herkkuja mieli :) Nam!

    VastaaPoista