lauantai 22. syyskuuta 2012

Mehevät aprikoosi-valkosuklaakeksit


5-vuotiaamme lähti eilen ensimmäistä kertaa yökylään ystävänsä luo. Päätin leipoa jotain herkkua sinne mukaan. Kokeiluun pääsi ohje, jonka alkuperää en muista ja joka alunperin sisälsi rusinoita. Vaihdoin rusinat kuivattuihin aprikooseihin ja valkosuklaaseen ja yhdistelmä oli ihana! Lisäsin myös runsaasti vaniljan makua. Keksit ovat ihanan meheviä ja koristelin ne vielä valkosuklaalla. Kannattaa testata!

200g voita
1,75dl fariinisokeria
1,5dl sokeria
1 muna
2tl vaniljasokeria
1tl vanilja-aromia
5dl kaurahiutaleita
3 ja 1/4dl vehnäjauhoja
3/4tl leivinjauhetta
3/4tl soodaa
reilu 2dl valkosuklaata pilkottuna
reilu 2dl kuivattuja aprikooseja pilkottuna

Koristeluun: n.50g sulatettua valkosuklaata


Vaahdota voi ja sokerit. Lisää muna vatkaten, sekä vanilja-aromi. Sekoita keskenään kuivat aineet ja lisää ne hyvin sekoittaen taikinaan. Lisää lopuksi pilkotut aprikoosit ja valkosuklaa. Pyörittele taikinasta ison lihapullan kokoisia palloja. Pellille mahtuu kerralla yhdeksän keksiä paistumaan, koska ne leviävät paistuessaan. Paista 190 asteessa uunin keskitasossa n.12 minuuttia. Älä paista pidempään, jotta keksit säilyttävät mehevyytensä. Keksit ovat uunista tullessaan hyvin pehmeitä, mutta jähmettyvät jäähtyessään. Anna keksien jäähtyä. Koristele keksit sulatetulla valkosuklaalla. Laita valkosulaa paloina pieneen Minigrip-pussiin. Laita pussi mikroon ja sulata varoen n.20 sekunnin erissä pussia välillä käännelleen. Kun suklaa on sulanut, tee pussin kulmaan saksilla pieni reikä ja pursota suklaa jäähtyneiden keksien päälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti