Whoopies on vilahdellut monissa blogeissa ja ollut pitkään kokeilulistalla. Tämä ohje on Suklaamarengin blogista ja itse yllätyin, kuinka hyviä nämä herkut olivatkaan! Pehmeiden kakkusten välissä ihanaa vanilja-valkosuklaatäytettä...nam! Maistui myös perheelle, ystäville ja työkavereille. Pakko tehdä joskus uudestaan ja testata seuraavaksi suklaista versiota! Tässä ohje ihan pienin muutoksin.
Taikina:
100g huoneenlämpöistä voita
1½dl sokeria
1 muna
4dl vehnäjauhoja
2tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
1tl soodaa
1prk ranskankermaa/smetanaa
Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää muna vatkaten. Yhdistä kuivat aineet ja lisää voi-sokerivaahtoon. Sekoita lopuksi joukkoon ranskankerma. Pursota tai lusikoi pellille coctailpyörykän kokoisia nokareita ja taputtele niitä hieman matalammiksi. Paista 175 asteessa n.10min. Anna jäähtyä ja valmista täyte.
Väliin:
100g valkosuklaata
1dl tomusokeria
200g maustamatonta tuorejuustoa
1tl vanilja-aromia
Vaahdota ainekset sähkövatkaimella. Lusikoi/pursota täyte kakkusten väliin, koristele reunat nomparelleilla. Säilytä kylmässä, anna tekeytyä jääkaapissa. Siivilöi ennen tarjoilua pinnalle tomusokeria.
Olen monta kertaa törmännyt blogeissa näihin Whoopies-kekseihin ja viimein olisi tarkoitus kokeilla itsekin. Sulatitko valkosuklaan täytteeseen vai rouhitko sen hienoksi?
VastaaPoistaMuistaakseni sulatin suklaan. Nää on tosi hyviä kyllä, pitäisi joskus tehdä uudestaan! :)
VastaaPoista