Tein illalla taikinan valmiiksi kylmistä aineksista ja se kohosi yön yli jääkaapissa. Aamulla lapset saivat leipoa itselleen pehmeitä ohraleipäsiä. Tätä pitää alkaa tehdä useamminkin!
3dl vettä
1rkl sokeria
½tl suolaa
2dl ohrahiutaleita
1pss kuivahiivaa
1dl grahamjauhoja
n.3dl vehnäjauhoja
½dl rypsiöljyä
Sekoita KYLMÄÄN veteen sokeri ja suola. Yhdistä ohrahiutaleet ja kuivahiiva ja sekoita ne nesteeseen. Lisää rypsiöljy, sekä grahamjauhot ja vehnäjauhot pikkuhiljaa sekoittaen. Vaivaa taikinaa, kunnes se on kimmoisaa ja irtoaa kulhon reunoista. Peitä kulho kelmulla ja anna sen kohota JÄÄKAAPISSA yön yli. Ota aamulla taikina hetkeksi lämpenemään huoneenlämpöön. Leivo taikinasta tanko ja leikkaa se paloiksi (n.12-15 palaa). Nosta palat leivinpaperin päälle pellille ja taputtele jauhotetuin käsin pyöreiksi leipäsiksi (halkaisija n.9cm). Anna kohota liinalla peitettynä 30min. Voitele kohonneet leipäset kevyesti vedellä ja ripottele pinnalle siemeniä. Paista 225 asteessa n.10 minuuttia.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti