Tämä ohje kopsattu suoraan Elämä makeaksi-blogista!
Pohja
2 kananmunaa
1 ½ dl sokeria
1 ½ dl vehnäjauhoja
½ tl leivinjauhetta
1-2 tl pikakahvijauhetta
1 rkl kaakaojauhetta
50 g voita
Täyte
5 dl vettä
100 g valkosuklaata (tämän jätin pois)
Päälle
200 g Daim-suklaata
1 dl kuohukermaa
1 pss Dajm-rakeita
Vaahdota kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja sihtaa massan joukkoon. Lisää lopuksi varovasti sekoittaen sulatettu voi.
Paista pohja leivinpaperilla vuoratun halkaisijaltaan 28 cm piirakkavuoassa uunin alatasolla +200 asteessa noin 15 minuuttia. Kumoa hieman jäähtynyt pohja.
Pohja on aika ohut, joten halkaise se varovasti sahalaitaveitsellä kahteen osaan.
Valmista täyte vatkaamalla kylmään veteen vaniljakreemijauhe. Sekoita joukkoon sulatettu valkosuklaa.
Levitä pohjan päälle noin puolet täytteestä, nosta toinen levy päälle ja levitä sille loppu täyte. Nosta pakastimeen kuorrutteen valmistamisen ajaksi.
Laita kuohukerma kattilaan ja lisää joukkoon paloiteltu Daim-suklaalevy. Anna suklaan sulaa ja sekoita seosta varovasti.
Ripota Daim-rakeet “pizzan” päälle ja kaada kuorrute pinnalle. Itse pistin kakun pakastimeen ja leikkasin palat kohmeisina ennen vieraiden tuloa. Kakku on tosi tosi pehmoista, vaikeasti leikattavaa ja sottaavaa sulaessaan! ;-) Ja hyvää, jos tykkää Dajmista!
Tämän ohjetta kyllä ootan innolla :)
VastaaPoistaJostain syystä tää sun kakku näyttää paljon paremmalta kun mun :)
VastaaPoistaEhkä maistuivat yhtä hyvältä!
T: Mari A
Mari, kakku oli vielä hieman kohmeessa tuossa kuvausvaiheessa..sulauessaan kokonaan se oli hieman valuvampi! ;-) Ja varmasti maistui yhtä hyvältä!
VastaaPoista