lauantai 20. maaliskuuta 2010

Banoffee

Pohja:
200 g Kantolan Safari Cookies -keksejä
70 g margariinia
Täyte:
1 prk kondensoitua maitoa (sokeroitua maitotiivistettä)
Pinnalle:
1-2 banaania viipaleina
1prk Flora Vispiä
sokeria
vaniljasokeria
kiwi-hedelmiä viipaleina
Murusta keksit, sulata margariini. Sekoita ainekset keskenään, painele seos pienen piirasvuoan tai irtopohjavuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin. Laita kondensoitu maitopurkki sellaisenaan kattilaan, jossa on vettä, anna kiehua miedolla lämmöllä kolme tuntia. Lisää vettä tarpeen mukaan lisää. Avaa purkki, maito on tiivistynyt rakenteeltaan valuvaksi toffeeksi, joka voi olla väriltään ruskeaa tai kerman väristä. Levitä seos keksipohjan pinnalle. Viipaloi päälle banaani. Vaahdota Flora vispi, mausta sokerilla ja vaniljalla. Kaada kerma toffeen päälle, koristele kiwi-hedelmillä, mansikalla tms. (ohje Hellapoliisin sivuilta hieman muokaten)

Tää on toooooosi hyvääääääää! :-) Kiwi-hedelmät tai mansikat banoffeen päällä raikastaa makeaa herkkua ihanasti, suosittelen!

2 kommenttia:

  1. Hei!
    Tässähän olisi ihana 'äidille' yllätys !
    Oli pientä asianpoikastakin: Osallistuit syksyllä suureen Kakkukimaran kisaan. Kakkusi oli mielestäni ihana, vaikka kissa ei hiiren paras kaveri olekkaan :)) Kirjoitin äskettäin postauksen ja 'lainasin' tuota kilpa-kakkusi kuvaa 'mielikuvitusjuhlaan' . Löydät sen sivultani www.nami-hiiri.com . Terv. n-h

    VastaaPoista
  2. Kiva että pidit Hello Kitty-kakusta, se on munkin suosikki ja sitä oli tosi kiva tehdä! :)

    VastaaPoista