
Taikina:
1 pkt hiivaa
100 g margariinia
3 dl maitoa/vettä (usein laitan osaksi Flora vanillaa)
½ tl suolaa
1 dl sokeria tai vaaleaa siirappia
reilusti vaniljasokeria/vanilja-aromia
2 tl kardemummaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
100 g margariinia
3 dl maitoa/vettä (usein laitan osaksi Flora vanillaa)
½ tl suolaa
1 dl sokeria tai vaaleaa siirappia
reilusti vaniljasokeria/vanilja-aromia
2 tl kardemummaa
n. 9 dl vehnäjauhoja
Täyte:
n.1 prk tuorejuustoa (maustamaton tai vanilja)
vaniljakreemiä ohjeen mukaan valmistettuna
(kanelia)
Murenna hiiva astiaan, sulata rasva kattilassa, lisää maito ja lämmitä seos kädenlämpöiseksi. Kaada lämmin neste hiivan sekaan ja liuota hiiva siihen. Lisää suola, sokeri/siirappi, vaniljasokeri ja kardemumma. Lisää jauhot vähän kerrallaan vaivaten taikinaa koko ajan. Vaivaa taikinaa n.8min, kunnes siitä tulee notkeaa ja irtoaa astian reunoista. Kohota taikina liinalla peitettynä kaksinkertaiseksi ( tämä tapahtuu nopeiten mikrossa!!) Valmista vaniljatäyte (tarkkoja määriä en mitannut, vaniljakreemiä laitoin aika paljon!) Jaa taikina kahteen osaan, kauli levyiksi ja levitä vaniljakreemi-tuorejuustoseos taikinan päälle. Kääri tiukalle rullalle ja leikkaa paloiksi. Kohota liinan alla vielä n.½ tuntia. Paista 225 asteessa n.10 min (riippuen pullien koosta) tai kunnes pullat ovat kauniin kullanruskeita.
Nami, herkulliselta näyttää! Tuore pulla on ihanaa...
VastaaPoistaAivan ihana blogi sinulla! Eksyin aivan sattumalta, mutta aion kyllä käydä jatkossakin ihastelemassa herkkujasi!!:)
VastaaPoistaHerkullisen näköisiä pullia, pitäisi useammin leipoa ihan perinteistä pullaa... Nam, ihania =)
VastaaPoista