torstai 15. lokakuuta 2009

Puolukka-valkosuklaa-jugurttimuffinssit

En ole erityisemmin puolukan ystävä sen happamuuden takia, mutta nämä muffinssit kyllä maistuivat hyvälle ja olivat tosi meheviä. Alkuperäisen ohjeen poimin Herkuttelijat sivustolta, jossa tämä ohje oli kahvikakkua varten. Päätin kokeilla samalla ohjeella muffinsseja ja lisäsin taikinaan rouhittua valkosuklaata. Tällä ohjeella tuli 15 muffinssia amerikan muffinivuoissa paistettuna.

2 munaa
3 dl ruokokidesokeria
200 g sulatettua margariinia
2 dl jugurttia (käytin lasten vadelmajugurttia, kun muutakaan ei ollut)
5 dl jauhoja
1 tl leivinjauhetta
3/4 tl kanelia
½ tl suolaa
1 tl vaniljasokeria
2 dl puolukoita

Vatkaa munat ja sokeri, lisää margariini ja jugurtti. Sekoita keskenään kuivat aineet ja sekoita nopeasti taikina tasaiseksi, älä vatkaa. Lisää lopuksi puolukat. Paista 200 asteessa n.20min (jos teet kahvikakun, paista 150-175 asteessa noin 1 tunti)

4 kommenttia:

  1. Hei,
    kaneli on mainittu kaksi kertaa, mikä on toinen mauste mitä olet käyttänyt?

    Minttu

    VastaaPoista
  2. Oho! Hyvä kun huomasit, pitäisi olla siis 1 tl leivinjauhetta, 3/4 tl kanelia, korjaan virheen!! :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos reseptistä. Pitihän sitä hieman soveltaa, mutta tosi hyviä tuli silti. Vehnäjauhoja korvasin speltillä ja voita öljyllä ja rusinat korvasi puuttuneen suklaan :)
    Suklaaleivokset Aapon synttäreillä oli niin ihania, että seuraavaksi kokeilen niitä...

    Minttu

    VastaaPoista
  4. Kiva että onnistui! :)Joko teit suklaaleivoksia?

    VastaaPoista