lauantai 19. kesäkuuta 2010

Suklaakakku vadelmatäytteellä



Ostin pienen 18cm kakkuvuoan ja sitä oli pakko päästä testaamaan. Päätin tehdä pienen kakun työpaikalle ja tällainen siitä tuli. Kakun koristelu aamulla ennen töihin lähtöä oli..hmm..kaikkea muuta kuin rentouttavaa (aamun ohjelmaan kuului mm Littlest Pet Shop kissan kalastelua vessanpöntöstä ja kaksi liian innokasta pikkuleipuria keittiössä häseltämässä, sekä kaiken kruunuksi kamala ratikkamatka kakun heiluessa uhkaavasti kohti tuhoaan..) Mutta perille pääsin ja pikkukakku maistui kaikille. Kakun pohjana toimi mutakakku (kypsäksi paistettuna) ja väliin tein reilun annoksen vadelmamoussea. Pursotukset Flora Vispiä ja päällä jugurtti-suklaakuorrutus (Mansikkamäen blogin jugurtti-suklaapaloja mukaillen).

Pohja (mud cake kypsäksi paistettuna)
200g tummaa suklaata
200g voita
4 munaa
2 dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
-sulata voi kattilassa, paloittele suklaa joukkoon ja sekoita, kunnes seos on tasaista, anna jäähtyä hieman
-vatkaa munat ja sokeri, lisää voi-suklaaseos muna-sokerivaahtoon
-yhdistä jauhot ja leivinjauhe, lisää taikinaan ja sekoita tasaiseksi
-vuoraa irtopohjavuoan (18cm) pohja leivinpaperilla, voitele vuoan reunat, paista uunin keskitasolla 200 asteessa n.20min, tai kunnes tikkuun ei testatessa jää enää juurikaan taikinaa (jos haluat tehdä pelkän mud caken, paista vain n.12min, jolloin kakku jää sisältä todella kosteaksi, säilytä jääkaapissa ja tarjoa seuraavana päivänä.)
-anna kakun jäähtyä, leikkaa puoliksi ja valmista täyte, täytä kakku irtopohjavuokaan, kostuta pohja esim.kaakaolla

Vadelmamousse
1 prk kermaa
1prk maustamatonta tuorejuustoa
n. 2dl vadelmia soseutettuna (itse siivilöin myös siemenet pois, jolloin moussesta tulee tasaista)
sokeria ja vaniljasokeria maun mukaan
3 liivatelehteä
2 rkl kiehuvaa vettä/vadelmamehua
-laita liivatteet runsaaseen kylmään veteen n.10 minuutiksi, soseuta vadelmat ja notkista tuorejuuston kanssa, vatkaa kerma, lisää seokseen sokerin kanssa, kiehauta vadelmamehua/vettä, purista liivatteet hyvin ja liota n.2 ruokalusikalliseen kiehuvaa nestettä, kaada liivateseos koko ajan sekoittaen ohuena nauhana moussen sekaan
-kaada moussen kostutetun pohjan päälle ja nosta toinen puoli kakusta päällimmäiseksi, kostuta ja valmista kuorrutus (kuorrutus on aika runsas, jos haluat ohuemman kerroksen, vähennä suklaan ja jugurtin määrää):
-2dl suklaata (laitoin tummaa ja maitosuklaata)
-½dl vaniljajugurttia
-sulata suklaa varoen mikrossa, sekoita joukkoon jugurtti, levitä heti pohjan päälle, annan kakun tekeytyä yön yli jääkaapissa ja koristele haluamallasi tavalla

Ihanat suklaaleivokset















Lupasin leipoa ystävän pojan 4-v synttäreille suklaaleivoksia ja näitä sitten vesi kielellä väkersin. Leivokset ovat TODELLA suklaisia ja meheviä ja mikä sen parempaa, kuin kaveriksi kermavaahtoa ja tuoreita mansikoita. Suosittelen kokeilemaan! :) Ohje on muunneltu Kodin Kuvalehden Sokerina pohjalla-kirjasen vadelma-suklaabrownies-ohjeesta oman makuni mukaiseksi. Kuorrutteena helppo suklaa-jugurttikuorrutus.  Ohjeesta tulee yksi pellillinen leivoksia.


Pohja
-300g voita
-200g tummaa suklaata
-6dl sokeria
-6 munaa
-4tl vaniljasokeria
-4dl vehnäjauhoja
-2tl leivinjauhetta
-2dl kermaviiliä
-sulata voi kattilassa, lisää suklaa ja sekoita kunnes tasaista, anna jäähtyä
-vaahdota munat ja sokeri, lisää joukkoon jäähtynyt voi-suklaaseos ja keskenään sekoitetut kuivat aineet, lisää lopuksi kermaviili
-paista 175 asteessa alatasolla n.30min, jäähdytä
 

Suklaakuorrutus
-200g tummaa suklaata
-200g maitosuklaata
-n.2dl vaniljajugurttia
-sulata suklaat varoen mikrossa, sekoita jugurtti joukkoon ja levitä nopeasti pohjan päälle, anna jähmettyä kylmässä pari tuntia, leikkaa annospaloiksi (saat siistit palat kastamalla veitsen kuumaan veteen leikkauskertojen välissä), koristele kermavaahdolla ja mansikoilla

Maitosuklaaleivokset

 
Tyttöjen kesäloman alkaessa toukokuussa vein päiväkodin hoitajille näitä pehmeitä ja maistuvia leivoksia., jotka on kuorrutettu maitosuklaa-tuorejuustoseoksella. Alkuperäinen ohje on Kodin Kuvalehden Sokerina pohjalla-kirjasta ja kuorrutus on valmistetut kyseisen ohjeen mukaan. Pohjan ohjeen olen muunnellut erilaiseksi ja ohje löytyy täältä.

Kuorrutus
1 dl kahvikermaa
200g maitosuklaata
200g maustamatonta tai vaniljatuorejuustoa
-kuumena kerma, sulata suklaa ja tuorejuusto joukkoon, anna jäähtyä 10min ja kaada pellille leivonnaisen päälle, anna jähmettyä kylmässä, leikkaa annospaloiksi ja koristele, kuorrute jää pehmeäksi
 

Mehevä banaani-suklaakakku

 Tämä ohje on helppoutensa takia yksi suosikeistani silloin, kun banaanit alkavat jo tummua ja jäävät syömättä ellei niitä käytä leivonnassa. Kaikki aineet sekoitetaan keskenään ja lopputulos on todella makoisa ja mehevä. Samalla ohjeella olen valmistanut aiemmin muffinsseja ja ohje löytyy täällä.

Persikka-appelsiinijuustokakku

Vaniljainen mansikka-raparperipiirakka

Kuinkahan monta vastaavaa piirasta olen lähiaikoina paistellut...aika monta...mutta mansikan, raparperin ja vaniljan makuyhdistelmä on vain niin loistava. Ja mikä parasta, tämä piirakkapohja on ehdoton suosikkini (kaikki ainekset sekaisin), koska aikaa ei valmistamiseen mene paljoakaan ja on paras kaikista testaamistani vaihtoehdoista, pehmeä ja kuohkea. Käytin tähän piirakkaan kaksi ohutta raparperin vartta ja tuoreita mansikoita. Ohje löytyy klikkaamalla tästä.

New York juustokakku ja mansikkamelba

Rakastan erilaisia juustokakkuja ja siksi tämäkin ohje oli pitkään kokeilulistalla. Kakku oli hyvää, mutta todella tuhtia ja täyttävää ja siksi tuorejuustokakkujen keveys vie kyllä voiton. Ohjeen löydät Terhin keittiössä-blogista täältä.

Mansikkamelba raikasti kakkua kivasti ja tässä ohje:
-200g tuoreita tai pakastemansikoita
-1dl sokeria
-½ sitruunan mehu
-soseuta mansikat, lisää sokeri ja sitruunamehu, tarjoile kylmänä kakun kanssa

Congo bars

Jos chocolate chip cookies ja brownies saavat veden kielellesi, tämä herkku on sinua varten! Mielestäni nämä maistuivat mielettömän ihanalta! Cookien ja brownien ihana yhdistelmä on aivan loistava. Näitä teen ehdottomasti uudestaan, silloin pienempään vuokaan, jotta lopputulos olisi hieman tuhdimpi. Jos haluat hieman tahmean browniemaisen lopputuloksen, ole tarkka paistoajan kanssa. Minun makuuni tahmeus näissä leivonnaisissa oli paikallaan! Ohje löytyi jenkkiläisestä Bakerella blogista.
 
2 ja 3/4 cups jauhoja
 2 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
2/3 cup voita
450 g voita
3 munaa
1 tl vaniljasokeria
suklaata paloiteltuna
(1cup=2,37dl)
Vatkaa voi ja sokeri. Lisää munat yksitellen vatkaten. Lisää kuivat aineet ja suklaa. Paista 33cmx22cm vuoassa n.30 minuuttia. Älä paista liikaa, sillä nämä herkut ovat parhaimmillaan ihana tahmeina! :)

Mehevät jugurtti-suklaamuffinssit

 
Nämä herkulliset muffinssit matkasivat ystäväni synttäriyllätykseksi ja olivat maistuneet hyvin! :) Pohjana testasin monessa blogissa pyörineen jugurttikakun suklaista versiota ja se toimi todella hyvin. Testasin aiemmin samaista ohjetta sitruunaisen kakun muodossa ja sitä tuli syötyä paaaaaaaaljon! Helppo ja hyvin muunneltavissa oleva ohje!

4½ dl vehnäjauhoja
½ dl kaakaojauhetta
3dl sokeria
1tl vaniljasokeria
1tl soodaa
2 munaa
200g sulaa margariinia
3dl jugurttia
paljon paloiteltua suklaata (näissä muffinsseissa tummaa, valkoista ja maitosuklaata reiluina paloina)

Paista 200 asteessa n.20min (jos teet kakun, voitele ja jauhota hyvin ja paista 175 asteessa n.45min)
-muffinssit on kuorrutettu Pullahiiren mokkapalamuffinssiohje-kuorrutteen ja Flora Vispin sekoituksella:
150g voita (pehmennyttä)
3rkl kaakaojauhetta
1½ dl tomusokeria
3rkl kahvia (jäähtynyttä)
1rkl vaniljasokeria
Vatkaa ainekset voimakkaasti sekaisin sähkövatkaimella ja pursota muffinssien päälle (itse tosiaan lisäsin joukkoon vielä vatkatun Flora vispin) ja koristele